Teknoloji Bill Gates'e göre robotlar da insanlar gibi vergi ödemeli

Bill Gates'e göre robotlar da insanlar gibi vergi ödemeli

21.02.2017 - 09:44 | Son Güncellenme:

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, verdiği bir röportajda robotların da insanlar gibi vergilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gates, robotların normal bir vatandaş gibi muamele görüp, her vatandaş gibi vergi ödemesi gerektiği önerisinde bulundu.

Bill Gatese göre robotlar da insanlar gibi vergi ödemeli

Dünyanın önde gelen zenginlerinden olan Bill Gates, ilginç bir öneride bulundu. Amerikan teknoloji sitesi Quartz’ın sorularına yanıt veren Gates, robotların geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Araştırmaların yaklaşık 30 yıl içerisinde robotların insanların yaptığı işlerin yarısını yapabileceği yönünde olduğunu ifade eden Gates, robotların da tıpkı bir vatandaş gibi bazı yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Bill Gates, verginin toplumun ayakta kalması ve devletin hizmetlerini verimlilik içerisinde yerine getirebilmesi için önemli bir araç olduğunu belirtti. Gates, robotların da vergi ödesin yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

İnsanların yerine robotların geçeceği araştırmasına vurgu yapan Gates, vergi ödeyen insanların iş hayatından çekilmesinin ardından önemli bir vergi kaybı yaşanacağını söyledi. Devletlerin için ciddi bir gelir kaynağının azalacağını ifade eden Gates, bu durumu dikkate alarak robotların da vergi ödemesi gerektiğini söyledi. Gates, böylece insanın yerine robot çalıştırmanın avantajı azalır ve insanların işini kaybetmesi daha da zorlaşır değerlendirmesinde bulundu. Bill Gates ayrıca, robotların ödediği vergilerin, işini kaybeden insanların sosyal yaşamını düzene sokmak ve işini kaybetmiş olmaktan doları gerek duyduğu harcamalarda kullanılabileceğini söyledi. Bill Gates son olarak, böyle yapılması durumunda insan çalışanlardan robot çalışanlara geçişin daha makul ve daha yumuşak olmasının mümkün olabileceğini ifade etti.