Teknoloji Bitcoin'den çok daha hızlı yükselerek 1 yılda yüzde 201 bin değer kazanan kripto para: EMC2

Bitcoin'den çok daha hızlı yükselerek 1 yılda yüzde 201 bin değer kazanan kripto para: EMC2

27.12.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

Bitcoin ile birlikte onun altında olan ve gözden kaçan birçok coin türü var. EMC2 ya da Einsteinium da bunlardan biri. EMC2 yalnızca 1 yılda yüzde 201 bin değer kazandı.

Bitcoinden çok daha hızlı yükselerek 1 yılda yüzde 201 bin değer kazanan kripto para: EMC2

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Son bir yılda Bitcoin, bir yatırım aracı olarak oldukça popüler hale geldi. 2017 Ocak ayı başında kripto para ekonomisini değeri sadece 17.7 milyar dolardı ve Bitcoin bu değerin çok büyük bir kısmını oluşturuyordu. 19 Aralık 2017 itibariyle toplam piyasa değeri 642 milyar dolara çıktı. Bu, kriptokrasi pazarının değeri bir yıldan az bir sürede % 3.500 artmış ve bazı yatırımcılar bunun daha büyük artışlarla devam edeceğini belirtiyor.

Bitcoin, şu anda dünyadaki en popüler sanal para birimi ve bir ödeme şekli olarak sıkça kullanılıyor. Bitcoin gibi olan 1200'den fazla kripto para birimi var. Ethereum, Dash Coin, Bitcoin Cash, Litecoin bunlarında başında geliyor. Ancak pek bilinmeyen türler de var. EMC2 ya da Einsteinium da bunlardan biri. EMC2 yalnızca 1 yılda yüzde 201 bin değer kazandı.

Haberin Devamı

EMC2 bu yılın başında sadece 0.000875 dolara karşılık geliyordu. “9 Aralık itibariyle değeri %201000 'in üzerinde bir artışla 1.75 dolara yükseldi. Yaşanan büyük düşüş öncesinde bu değer, 2.5 dolara kadar da çıkmıştı.

EMC2, kripto para alanında kar amacı gütmeyen bir birime ait. Einsteinium Vakfı, bilim, teknoloji, eğitim ve blok zinciri tabanlı çalışmalar için hayırsever bir fon. Kuruluş, EMC2’nin yükselişindeki miktardan %2.5’lik bir pay alıyor. Bu payın %80’i bilimsel araştırmalara fon sağlamak için kullanılıyor. Yanlış anlaşılmasın, yüzde iki buçuğun, yüzde sekseninden bahsediyorum. Ayrıca şu ana kadar piyasada bulunan 16 milyon EMC2 var.

Ekim ayında vakıf, EMC2 madeni paraların sayısını 55 milyon azaltmak için tasarlanan sert bir uygulamayı açıkladı. Bu zor iş 10 Aralık'ta tamamlandı ve EMC2'nin maksimum tedariği 300 milyondan 245 milyona düşürüldü. Yani EMC2’den yalnızca 245 milyon adet üretilecek. Her sanal para bundan daha az olduğundan EMC2, yatırımcılara daha cazip geliyor.

Bununla birlikte, vakıf, 19 Aralık'ta bir çatallanma sürecinin geleceğini açıkladı. Bu kez, Einsteinium ASIC'e dayanan ve GPU'yu kolaylaştırmak için EMC2 madeni para madenciliği algoritmasını değiştirecek. ASIC veya uygulamaya özel entegre devre, Bitcoin çıkarmak için kullanılan şey ve madencilik başlamadan önce ağır bir yatırım gerektiriyor. GPU'lar veya grafik işleme birimleri kısmen ucuz ve çoğu kişinin kripto para birimlerine dahil olmasına izin veriyor. Kısacası, kuruluş isteyen herkesin bunu yapma şansına sahip olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Yine de, halen piyasa değeri bazında 50. en büyük Bitcoin olan Einsteinium, önümüzdeki haftalarda veya aylarda daha da yükselebilir.