Teknoloji BlackBerry kendi Android sürümünü lisanslamak için görüşmelere başladı

BlackBerry kendi Android sürümünü lisanslamak için görüşmelere başladı

25.08.2017 - 09:49 | Son Güncellenme:

BlackBerry, özellikle iş güvenliği söz konusu olduğunda, işletmelerin ihtiyaçlarını her zaman ön planda tutmuştu. Şimdiyse BlackBerry, Android'in güvenli sürümünü başka şirketlere lisanslamak istiyor olabilir.

BlackBerry kendi Android sürümünü lisanslamak için görüşmelere başladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni yayınlanan bir rapora göre, BlackBerry lisans stratejisinin ikinci aşamasına geçti. İlk bölüm, TCL gibi diğer şirketlerin BlackBerry telefonları tasarlama, üretme, sunma ve tanıtma imkânı tanıyan lisans anlaşmaları imzalamaktı. Bu plan uyarınca, BlackBerry , DTEM60 ve BlackBerry KEYone gibi telefonlar için yazılımı sağlarken, TCL donanımları ele alıyor.

İkinci aşamada da lisanslama yapılıyor. BlackBerry, kendilerine Android işletim sisteminin güvenli sürümünü sağlamak için küresel akıllı telefon üreticileriyle görüşmeler yapıyor. Yazılımın adı BlackBerry Secure. Bu Android uyumlu bir BlackBerry akıllı telefonunda bulunan tüm güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor.

Hindistan'da, BlackBerry'nin zaten BlackBerry Secure için Optiemus ile bir anlaşması var. Bu, son zamanlarda Hindistan'da sınırlı sayıda BlackBerry KEYone'ı siyah renkte piyasaya koyan, 4GB RAM ve 64GB yerel depolama alanıyla hizmete giren şirket.

Haberin Devamı

BlackBerry, BlackBerry Secure'i IoT (Internet of Things) için bir işletim sistemi olarak kullanmayı da araştırıyor. Google ayrıca, özellikle Android Things OS ile Android'i IoT alanına sokmak istiyor.

BlackBerry Yöneticisi Alex Thurber, Hindistan'ın BlackBerry Secure için büyük bir pazar olabileceğini söylüyor.

BlackBerry'nin BlackBerry Secure'i kullanan her cihaz için güncelleme sağlayıp sağlamadığı veya lisans anlaşmaları sadece uygulamalarını mı içerecek şu anda net değil.