Teknoloji Bu iPhone 6, eBay'da 100 Bin Dolar'a Satıldı!

Bu iPhone 6, eBay'da 100 Bin Dolar'a Satıldı!

08.10.2014 - 09:50 | Son Güncellenme:

Bir müşteriye yanlışlıkla gönderilen prototip iPhone 6, eBay üzerinde 100,000 Dolar’ın üzerinde fiyatla açık arttırma ile satıldı! İşte detaylar...

Bu iPhone 6, eBayda 100 Bin Dolara Satıldı

eBay üyesi bir Apple müşterisi, bir önceki cihazından yeni iPhone 6’ya geçerken kontratını yeniledi ve yeni bir telefon almaya hak kazandı. Kullanıcı yeni iPhone 6’sını alınca tuhaf bir durumla karşılşatı, biraz inceleme sonucunda elindekinin bir iPhone 6 prototip modeli olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Daha önce çeşitli Apple çalışanlarından iPhone deneme cihazlarının sızdırıldığı olmuştu. Ama bunun benzeri yaşanmamış biri durum olan prototip iPhone 6 gönderimi şaşkınlık yarattı. Cihazın çekilen fotoğraflarına bakınca, üzerinde standart iOS 8 sürümü değil, özel bir geliştirici versiyonu bulunduğu görülüyor. Ayrıca cihazda kırmızı parçaya sahip bir şarj girişi ve 64 GB depo alanı belirlenmiş.

2 Ekim’de online satış sitesi eBay’de “kimberlyk1018” takma isim ile açılan hesapta açık artırma ile satışa çıkan prototip iPhone 6, açık artırma tamamlanmadan önce son olarak 100,100 Dolar’lık teklif görmüş. 6 Ekim akşamı kapatılan açık artırmada satılan telefon, Apple’ın rakiplerinden birine giderse geriye dönük incelemeler ile firmanın gizli tutulan teknik bilgilerine veya sırlarına erişilmesi mümkün olduğu için bu kadar değerli.