Teknoloji Casper: Türkiye geniş ekranı seviyor!

Casper: Türkiye geniş ekranı seviyor!

13.12.2013 - 11:35 | Son Güncellenme:

Türkiye’de tüketiciler 15.6” tercih ediliyor.

Casper: Türkiye geniş ekranı seviyor

Pazar rakamlarına baktığınızda, Türk tüketicisinin %85 oranında 15.6” ekranları tercih ettiği görüldü. Casper, 1200 bayisinden gelen analizler ve tüketici arCasperaştırmalarından çıkan sonuçları dikkate alarak dizüstünde yepyeni iki modele daha imza attı. Teknoloji tutkunlarının, dizüstü bilgisayardan ilk beklentisi tahmin edilenin aksine “geniş ekran” ve “performans” oluyor. Kullanıcıların hayallerini gerçeğe dönüştüren Casper, böylece Nirvana CSY ve Nirvana CHY ile dizüstünde yeni bir dönemi başlatıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji tutkunlarının tablet ve akıllı telefon kullanmalarına rağmen, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarına olan ihtiyaçları azalmıyor. Casper'ın tüketicilerle birebir yaptığı araştırmalarda çıkan sonuçlar, yeni nesil teknoloji kullanıcısı profilini ortaya koyuyor. Türkiye ve dünya teknoloji tutkunlarının, dizüstü bilgisayardan ilk beklentisi, tahmin edilenin aksine “geniş ekran” ve “performans”. ‘

Tüketicinin Vazgeçilmezi Geniş Ekran- Performans

Rakamsal olarak genel bilgisayar pazarında daralma yaşanıyor. Bunun sebebi kullanıcıların artık daha uzun vadede pc değişikliğine gitmek istemesi. Özellikle dizüstü bilgisayar kullanıcıları, aldıkları ürünü 3-4 sene kullanmayı planlıyor. Bu yüzden de kullanıcının isteği üstün performans ve dayanıklılık oluyor. Tüketicinin ikinci beklentisi ise ince tasarım ve geniş ekran.

Haberin Devamı

Yeni Dönem Casper Nirvana CSY ve CHY İle Başlıyor

1200 bayisinden gelen analizler, zincir mağazalardaki personel ve yapılan diğer tüketici araştırmaları sonucunda Casper dizüstünde yepyeni iki modele imza attı. Casper’ın en iddialı modellerinden biri olan, yeni 4. Nesil Intel® Core™ işlemcili Nirvana CSY iş hayatını hızlı yaşanlar için yol arkadaşı oluyor.

Yeni Modelin Mimarı Teknoloji Kullanıcıları

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının performans beklentisine en iyi şekilde cevap veren Casper Nirvana CSY, üçüncü nesil işlemcilere göre %15 daha hızlı kullanım sağlıyor. Bilgisayarın uyku modundan çıkması, 3 saniyeden daha az sürüyor. Grafik konusunda, yeni 4. Nesil Intel işlemcilerin sağladığı performans artışı, Nvidia 2GB GT745M ekran kartı ile taçlandırılıyor. Crystal Sound Teknolojisi ile kusursuz ses sizi sarıyor. Hoparlörün kabin içerisine yerleştirilmesiyle akustik zenginlik sağlanıyor ve böylece yüksek seviyelerde bile sesin çatallaşması engelleniyor.

Tasarımı ve Gücü Birleştiren Bilgisayar

Yeni Nirvana Casper CSY performansını tasarımıyla tamamlıyor. Üründe yer alan siyahtan koyu griye renk geçişi performans ürünü bu modele dinamik bir hava katıyor. Kategorisinde yer alan standart 15.6” dizüstü bilgisayarlara göre %30 daha ince tasarımı da performans ürününün göze de hitap etmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Casper Nirvana CHY Gücü ile Çok İddialı

Yeni Casper Nirvana CHY dizüstü bilgisayar da, yeni 4.Nesil Intel® Core™ işlemciler ve Nvidia 2GB GT740 ekran kartı hızlı, akıcı… Ani şoklarda sabit diski koruyan G-Sensör teknolojisi de veri depolamada ekstra güvenlik sunuyor. Dizüstü bilgisayarında performans arayan kullanıcıların dikkatlerini çekecek olan yeni Casper CHY kullanıcılar için çok iyi bir alternatif olacak.