Teknoloji Haberleri Chrome OS ne isteyecek?

Chrome OS ne isteyecek?

29.12.2009 - 16:45 | Son Güncellenme:

Google'ın işletim sistemi Chrome OS nasıl bir PC istiyor? İşte nete sızan sistem gereksinimleri...

Chrome OS ne isteyecek

İngiliz ekonomi dergisi IBTimes'ın iddialarına göre Google, Chome OS yüklü netbookları sadece kendi web sitesi üzerinden satmakla kalmayacak, aynı zamanda donanım konusunda da bazı kozlarını oynayacak: Bulut bilgi işlem tabanlı netbookların kalbini bir ARM işlemci ve Nvdia Tegra işlemci oluşturacak. Bu ikili sayesinde HD içerikler oynatılabilecek. Buna ek olarak 2 GB RAM ve 64 GB SSD kullanılacak. Özellikle SSD hamlesi bekleniliyordu; zira Google, Chrome OS'un geleneksel sabit diskleri değil, sadece SSD'leri destekleyeceğini açıklamıştı.

Bir netbook için önemli olan unsurlardan biri de bağlanabilirlik. IBTimes'a göre Chrome OS WLAN b/g/n standartlarını destekleyecek, Bluetooth yongası ve 3G modem de sunacak. Seçime bağlı olarak ek bir GPS modülü de temin edilebilecek. Dört veya altı hücreli batarya modelleri sırasıyla sekiz veya on iki saat pil süresi sunacak.

Google netbookun son mahareti ekranı olacak: 10,1 inç, 1280 x 720 pikseli çözebilen çoklu dokunmatik ekran devreye giriyor. Tüm bu paketin 300 Doların altında fiyatlandırılacağı ve 2010'un sonunda temin edilebileceği söyleniyor.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.