Populer Bilim Elon Musk: Starship'in fotoğrafları yakında geliyor

Elon Musk: Starship'in fotoğrafları yakında geliyor

10.12.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

SpaceX, Falcon 9'u kurtarma operasyonlarıyla uğraşırken CEO Elon Musk, 8 Aralık günü Twitter'dan uzay aracının titanyum ızgaralarını tartıştı ve BFR konusunda birçok soruyu cevapladı.

Elon Musk: Starshipin fotoğrafları yakında geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Son zamanlarda, BFR'nin genel yapısal kompozitine yaptığı geniş çaplı değişiklikler ile gündem olan Musk, uzun zaman önce Starship / Super Heavy olarak bilinen BFR programının resmi olarak karbon fiber kompozitlerden ayrıldığını doğruladı. Karbon fiberden vazgeçilme sebebi ise bu malzemelerin nispeten ağır kalması.

SpaceX'in BFR uzay gemisinin üst kısım ve itici kısımlarında (Starship/Super Heavy) metal depolar ve yapılardan vazgeçtiğinin doğrulanmasının yanı sıra Musk, ayrıca SpaceX'in şu anda tam ölçekli inşaat halinde olan prototip Starship'in yeni fotoğraflarını çıkarmayı planladığını belirtti. Güney Teksas'taki sıçrama testlerinde yani dört haftaya kadar fotoğraflar gelebilir.

Elon Musk ve başkan Gwynne Shotwell uzay gemisinin test aşamasına 2019'un dördüncü çeyreğinden önce gelemeyeceğini belirtmişti. BFR'ye ait yeni planlar ve bilgiler 2019 içerisinde gün yüzüne çıkacak.