Teknoloji Elon Musk'ın yeraltı tünel projesi Los Angeles'ta hayata geçebilir

Elon Musk'ın yeraltı tünel projesi Los Angeles'ta hayata geçebilir

19.06.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde SpaceX ve Tesla ile yaptığı projelerle adını sürekli duyduğumuz Elon Musk de bir tünel projesi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Yaklaşık 30 kattan oluşan tünellerin inşa edeceği ilk yer Los Angeles olabilir.

Elon Muskın yeraltı tünel projesi Los Angelesta hayata geçebilir

Elon Musk, bir yeraltı tünel projesi üzerine çalıştığını geçtiğimiz dönemde duyurmuştu. Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını çözmek adına tünel projeleri geliştirmek için Boring Company adlı proje ile trafik sorununu ortadan kaldırmayı planlıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Musk’ın tünelleri inşa edeceği ilk yer ise Los Angeles olabilir.

Haberin Devamı

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ile bir araya gelen Musk, görüşmenin ardından ilk izlenimlerini Twitter’da takipçileriyle paylaştı. Musk, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ile Boring Company’nin teknolojisini arabalara, bisikletlere ve insanlara yardımcı olacak daha geniş bir yeraltı şebekesinin bir parçası olarak kullanmak için umut verici görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Musk teknoloji kısmının işin kolay yanını oluşturduğu asıl zor olanın ise yetkilerden alınacak izinler olduğunu düşünüyor.