Teknoloji Facebook’tan Siri’ye Rakip: Moneypenny

Facebook’tan Siri’ye Rakip: Moneypenny

14.07.2015 - 11:17 | Son Güncellenme:

Facebook, Google, Apple ve Microsoft firmalarının sıkı bir rekabet içerisinde oldukları sesli asistan servislerine yeni bir üye ekliyor; Moneypenny. Google'ın Android sistemlerinde kullandığı Google Asistan, Microsoft'un Windows Phone ve Windows...

Facebook’tan Siri’ye Rakip: Moneypenny

Facebook, Google, Apple ve Microsoft firmalarının sıkı bir rekabet içerisinde oldukları sesli asistan servislerine yeni bir üye ekliyor; Moneypenny. Google'ın Android sistemlerinde kullandığı Google Asistan, Microsoft'un Windows Phone ve Windows 10 sistemlerinde yer verdiği Cortana ve son olarak Apple'ın sevilen Siri'si, artık üçlü rekabetin içerisinde bulunmayacak. Zira bu servislere yeni bir alternatifin daha katılacağı belirtildi. Ortaya atılan iddialar, Facebook'un Moneypenny adında bir asistan üzerinde çalıştığını doğrulamakta. Sosyal paylaşım ağı Facebook, kullanıma sokacağı sesli asistan ile birlikte kullanıcılarına internetteki birtakım işlemleri kolayca yapmalarını sağlayacak.

Haberin Devamı

The Information'da yer alan habere göre, şu anda Facebook ekibinin üzerinde çalıştığı sesli asistan, Moneypenny olarak adlandırılmakta. Facebook Messenger uygulamasına gömülü olacak şekilde gelen Moneypenny, gerçek insanlardan yardım alabilecek. İşin en dikkat çekici yanı sıra alışverişlerde ortaya çıkıyor. Zira asistanın internet üzerinden yapılacak olan alışverişlerde kullanılabileceği ön görülüyor. Hem bir şeyler satın almamızı hem de araştırma yapmamızı hızlı ve kolay bir şekilde mümkün kılacak olan Moneypenny, henüz test aşamasında. Resmi olarak tanıtılmayan asistanın yakın zamanda gözler önüne serilmesi bekleniyor.