Teknoloji Galaxy S9, 512GB depolama alanıyla gelebilir

Galaxy S9, 512GB depolama alanıyla gelebilir

06.12.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Samsung'un 2018'de tanıtacağı ilk amiral gemisi Galaxy S9 olacak. Galaxy S9'un 512 GB depolama alanıyla kullanıcılara sunulacağı söyleniyor. Bu nedenle Samsung’un yeni telefonlarında microSD kart desteği olmayabilir.

Galaxy S9, 512GB depolama alanıyla gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Galaxy S9 hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Daha önce çıkan iddialara göre Galaxy S9'un ekran-gövde oranı yüzde 89-90 arasında olacak. Galaxy S9'da daha ince çerçeveler kullanmasının yanında Samsung, S8'de bulunan alt çerçeveyi Galaxy S9'da kaldıracak, üst çerçeveyi de daha dar hale getirecek. Şimdi akıllara gelen soruysa Galaxy S9’da 512GB dahili depolama alanı olup olmayacağı. Samsung eUFS standardıyla 512 GB kapasiteli flaş bellek üretmeye başladığını açıklamıştı. Bu doğrultuda Galaxy S9'un 512 GB depolama alanıyla gelebileceği söyleniyor.

512GB'lık depolama alanı microSD kart ihtiyacını bir nevi ortadan kaldırıyor. Entegre edilmiş Evrensel Dosya Depolama Alanı (eUFS) standardı, microSD karttan çok daha hızlı çalışıyor. Samsung’un açıklamasına göre yeni bellekler 860MB/s okuma, 255MB/sn yazma hızına sahip. Yeni çözüm ile cihazlara 10 dakika uzunluğunda 130 adet 4K çözünürlüklü video kaydedilebiliyor. 5 GB’lık Full HD video ise SSD’ye 6 saniyede transfer edilebiliyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, yeni saklama alanı iki endişeyi de beraberinde getiriyor. Birincisi, verilerinizi kameralar, bilgisayarlar veya diğer telefonlar gibi cihazlar arasında transfer etme kolaylığı. Diğeriyse USB-C'nin yaygınlığı.

Ancak belki de en önemli sorun fiyat. Galaxy Note 8'in 256 GB modeli neredeyse bin dolara kadar çıktı. iPhone X modelinde de durum aynı. 512 GB'lık premium sınıf bir akıllı telefonu satın alamayacak tüketiciler, daha düşük kapasiteli bir model alıp, verilerini microSD karta kaydetmeyi tercih edebilir.