Teknoloji Galaxy S9 daha gelişmiş göz ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir

Galaxy S9 daha gelişmiş göz ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir

21.11.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Galaxy S9 ve S9+, detaylanmaya devam ediyor. Samsung’un yeni amiral gemilerinin seleflerine kıyasla daha gelişmiş biyometrik doğrulama sistemlerine sahip olacağı söyleniyor.

Galaxy S9 daha gelişmiş göz ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha önce Galaxy S9'un 3 ya da 4 farklı versiyonla gelebileceğini sizlere aktarmıştık. Samsung'un 2018 yılında tanıtımını planladığı yeni amiral gemilerinden biri de Galaxy S9 Mini adında daha kompakt bir cihaz olabileceği söyleniyordu.

ETNews'e göre Samsung, Galaxy S9 için daha gelişmiş göz ve yüz tanıma özellikleri üzerinde çalışıyor. Galaxy S8 ve S8+ modelinde 8 MP ön kamera bulunuyor. Samsung’un yazılım desteğiyle ön kamera sisteminin hızını artıracağı iddia ediliyor. Yazılım eklentileri ile daha farklı bir görünüm sunacak yeni ön kamera, iris tarayıcı açısından pek çok yenilik sunacak.

3D görüntüleri kullanan Apple'ın sürümünden farklı olarak, Samsung Galaxy S8, S8 Plus ve Note 8'in yüz tanıma görüntüleri 2D'de eşleştiriliyor. Samsung da yalnızca güvenlik açısından değil aynı temel bileşenleri, daha hızlı işlemci, ilgili iki kamerayla birleştirerek kullanılabilirliği iyileştirecek.