Teknoloji Google tam gaz!

Google tam gaz!

21.05.2010 - 15:00 | Son Güncellenme:

Google'dan, internetin yakın geleceğine damga vuracak dev bir hizmet daha. Ama hepsi bu kadar değil!

Google tam gaz

Google yeni Google TV'yi açıkladı, arama devi artık reklam, cep telefonu işletim sistemi ve tablet projelerinin yanında evlerdeki tüketici elektroniği alanına da resmen girmiş oldu.

Google televizyon pazarının yıllık 70 milyar dolarlık bir pazar olduğunu belirtti. Google TV, dev şirketin reklam gelirlerini arttırmak için önemli bir proje.

Google henüz bütün detayları açıklamasa da proje oldukça basit: İnternete bağlı bir televizyon ve Google arama hizmetleri var. Android işletim sistemi kullanan ek bir elektronik cihaz kullanılacak. WiFi, HDMI, infrared alıcı ve sörf, Flash içerik vb kaldıracak güçte bir işlemci olacak.

Flash 10.1 destekli Google Chrome internet tarayıcı kullanacak olan cihaza uygulamalar indirmek, klavye kullanmak hatta uzaktan kumanda olarak Android cep telefonu kullanmak mümkün olacak.

Android 2.2 de tanıtıldı

Google en son Android işletim sistemi sürümü olan 2.2 Froyo'yu da tanıttı.

Flash destekli bu cep telefonu işletim sistemi, Google TV gibi ev elektroniği aygıtlarında da kullanılacak.

"Bulut bilgi işlemden, cihaza API" sayesinde programcılar cep telefonunun kendi teknik kısıtlamalarını sunucuların gücüyle aşan güçlü uygulamalar geliştirebilecekler.

Android tarayıcının JavaScript performansının 2 ila 3 kat arttırıldığı ve cep telefonlarında sörfün daha da hızlandırıldığı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Google, cepteki en hızlı tarayıcının kendisine ait olduğunu söyledi.

Sesli arama ve sesli Google Translate yetenekleri, SD kart üzerinde uygulama depolayabilme, otomatik güncelleme ve çok daha fazlası ile Android işletim sistemi çok daha güçlü hale getirildi.

Sony ve Logitech'ten Google'a destek

Sony de Google TV entegre yeni elektronik ürünlerini duyurdu. Blu-ray oynatıcı ve geniş bir yelpazede LCD televizyonlar piyasaya sürülecek.

Google TV 2010 sonbaharında çıktığında Sony ve Logitech ürünleri piyasaya çıkmış olacak.

Bu donanımlarda Intel'in Atom tabanlı işlemcileri kullanılıyor. Android işletim sistemiyle güçlendirilen Sony televizyonlar, yeni ve etkili televizyon devrinin ilki olabilirler.

Logitech, hali hazırda kurulu televizyon sistemlerine eklenecek bir elektronik ürün duyurdu. Logitech'in Harmony uzaktan kumanda teknolojisini kullanan bu sistem, uzaktan kumanda ile klavyeyi birleştiriyor.

HDTV kamera ve Google TV için Video Chat özellikleri oldukça dikkat çekici. Logitech'in akıllı cep telefonlarını uzaktan kumandaya çeviren uygulaması da Google TV'yi destekleyecek.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.