Teknoloji Güneş Enerjili İETT Yollarda…

Güneş Enerjili İETT Yollarda…

19.08.2015 - 09:38 | Son Güncellenme:

Güneş enerjisine verilen önlem giderek artarken İETT 'de bu konuda bir çalışmaya imza atarak güneş enerjili otobüs kullanmaya başladı. İETT otobüsünün tavanına yerleştirilen güneş panelleriyle ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayan ilk...

Güneş Enerjili İETT Yollarda…

Güneş enerjisine verilen önlem giderek artarken İETT 'de bu konuda bir çalışmaya imza atarak güneş enerjili otobüs kullanmaya başladı. İETT otobüsünün tavanına yerleştirilen güneş panelleriyle ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayan ilk otobüsünü kullanıma sunan İETT , güneş enerjili otobüsünü Topkapı Garajı'nda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Ülkemizde örnek teşkil edeceği düşünülen bu hamle hakkında İETT'de görevli Çevre Mühendisi Fatmanur Yılmaz açıklamada bulundu. Türkiye'de ilk güneş enerjili toplu taşıma aracı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Amacımız yenilebilir, çevreci ve alternatif yakıtların kullanılabileceğini göstermek ve küresel ısınmaya neden olan zararlı gazların salınımını azaltmak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tümüyle güneş enerjisini kullanmayan otobüs, üzerinden elde ettiği elektrik sayesinde otobüsün ihtiyaç duyduğu akü ve elektrik sistemi gibi enerji gerektiren noktaları beslemeye yetiyor. Elektrik enerjisinin kullanımının giderek artacağını vurgulayan Yılmaz, sözkonusu sistemin mevcut otobüs maliyetlerini oldukça düşürdüğunu belirtti. Şimdilik tek otobüs üzerinden edinilen deneyim ve verilerle proje kapsamının genişletilip genişletilmeyeceğine karar verilecekken İETT 'nin otobüsü ilk olarak Eminönü hattında sefere çıktı.

Yazarlar