Populer Bilim Hacker yuvasının acı sonu!

Hacker yuvasının acı sonu!

11.02.2010 - 18:45 | Son Güncellenme:

Hacker'lara göz açtırmıyorlar: İşte amacı hacker yetiştirmek olan site ve sitenin başına gelenler...

Hacker yuvasının acı sonu

Çin polisi ülkenin en büyük hacker yetiştirme sitesi olarak adlandırdığı bir siteyi kapattı ve 3 kişiyi göz altına aldı.

Çin'in Hubei eyaletindeki polis görevlileri Black Hawk Safety Net adındaki bir siteyi incelemeye aldı ve siteyi kullanan bazı üyelerin zararlı programlar kullanarak siber suç işlediğini tespit etti.

Yakalanan 3 kişiyle birlikte bir ilk de gerçekleşmiş oldu. Çin geçtiğimiz yıl ceza hukukunda bir takım değişiklikler yapmış ve zararlı yazılım üretimini ve dağıtımını suç kabul etmişti. Ülkede gerçekleşen malware saldırılarının gün geçtikçe artması nedeniyle bu önlemi alan Çin, böylelikle halkı siber veri hırsızlığına karşı korumak için ilk adımı da atmış oldu.

Black Hawk ve benzeri siteler son yıllarda Çin'de oldukça popüler hale gelmiş durumda. Bir çok site forumlarda bazen videoları da kullanarak hacker eğitimi veriyor ve zararlı programlar dağıtıyor. Bu sitelerden bazıları üyelik ile çalışarak kullanıcılardan para bile topluyor. Black Hawk da 180 bin kullanıcısından 7 milyon yuan (yaklaşık 1 milyon dolar) toplamıştı.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.