Teknoloji Harley Davidson'ın ilk elektrikli motosikleti 2019'da piyasaya çıkacak

Harley Davidson'ın ilk elektrikli motosikleti 2019'da piyasaya çıkacak

01.02.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

Harley Davidson'ın dört yıldır üzerinde çalıştığı elektrikli motosiklet projesini 2019'da gerçeğe dönüştürecek. Harley Davidson, bu alandaki ilk ürününü 18 ay içerisinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Harley Davidsonın ilk elektrikli motosikleti 2019da piyasaya çıkacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Harley Davidson elektrikli motosiklet projesi üzerinde yaklaşık dört yıldır çalışıyor. Henüz hiçbir ayrıntı yok, ancak Harley yöneticileri "18 ay içinde" bu ürünü piyasaya çıkaracaklarını söyledi.

Harley Davidson, LiveWire adını taşıyan elektrikli motosiklet prototipini 2018’de gözler önüne çıkarmıştı. LiveWire, 4 saniyeden kısa bir süre içinde 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ancak ekonomi modunda motosikletin menzili 89 kilometre ile sınırlı. Elektrikli motosikletler o zamandan beri birkaç yıldır uzun bir yol kat etti, bu yüzden Harley Davidson'ın ilk üretim aracının çok daha yetenekli olacağını düşünüyoruz.

Ancak bu efsane motosiklet markası bu yeni fütüristik aracın duyurusunu yaparken oldukça kötü bir haber daha verdi. Şirket yaptığı açıklamada Missouri'de bulunan bir fabrikayı kapattığını ve 800 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Şirket, Pennsylvania'da 260 kişiyi konsolide ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Motosiklet pazarı son yıllarda geride kaldı ve Harley Davidson da bu yüzden büyük acı çekti. Şirket, 2017 yılında satışların yüzde 6,7 oranında düşüş gösterdiğini açıkladı ve 2018'de bu düşüşün devam etmesini bekliyor.

Harley Davidson elektrikli motosiklet ile bu kötü gidişatı biraz durdurmayı amaçlasa da işi kolay değil. Çünkü çoğu kişi Harley Davidson'ın motorlarından çıkan tok ve yüksek sese geliyor. Tercihlerde bu büyük bir rol oynuyor. Şirketin bu sorunu yapay bir sesle çözmesi mümkün olsa da, bunun hayranlar tarafından ne kadar karşılanacağı merak ediliyor.