Teknoloji HTC One X karşınızda!

HTC One X karşınızda!

29.05.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

HTC One X Türk basın mensuplarına tanıtıldı

HTC One X karşınızda

HTC One X karşınızda
HTC ONE X GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Haberin Devamı

Erinç Eröz - milliyet.com.tr

Geçtiğimiz 26 Şubat günü Barcelona'da Dünya Mobil Kongresi'nde duyurulan ve büyük ilgi çeken HTC'nin One serisi akıllı cep telefonları Türk basın mensuplarına tanıtıldı.
Dünya Mobil Kongresi’nin hemen ardından İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya HTC Güneydoğu Avrupa Executive Direktörü Nikitas Glykas ve HTC Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Pazarlama Bölüm Başkanı Canan Taşar ev sahipliği yaptı.
HTC Güneydoğu Avrupa Executive Direktörü Nikitas Glykas, HTC’nin bugüne kadar geliştirdiği teknolojide kişisel deneyimin her zaman önde olduğundan bahsederek, “HTC One Serisi, sadece HTC için değil tüm akıllı telefon pazarında gelinebilecek en ileri nokta. HTC One Serisi hepimizin yaşadığı deneyimleri en yüksek kalitede ölümsüz kılacak.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HTC One X karşınızda

Merakla beklenen kamera
HTC One X ve HTC One S, üzerlerinde bulunan f/2.0 diyafram açıklığına sahip lensleri sayesinde karanlık ortamlarda bile oldukça iyi iş çıkarıyor. Kullanılan 28 mm'lik lenslerin bu diyafram açıkığı, rakiplerinin f/2.4 lenslere sahip cihazlardan tam %40 oranında daha aydınlık fotoğraflar çekilebilmesini sağlıyor.
HTC One serisi kullandığı HDR teknolojisi ile, çekilen fotoğrafların karanlık ve aydınlık kısımlarının parlaklık değerlerini ayarlayarak kullanıcısını memnun edecek kareler yakalamayı başarıyor.
Kullanıcıların akıllı telefonlarıyla fotoğraf ve video çekerken yaşadığı sorunları gidermeyi amaçlayan HTC, Sense 4 arayüzünde video ve fotoğraf tuşlarını ayırarak, fotoğraf çekmek isterken video modunun açılması hatasının önüne geçmeye çalışmış.
HTC One serisi ile HD çözünürlüğünde video çekerken, deklanşöre basarak yüksek çözünürlüklü fotoğrafları da video dosyasıyla birlikte kaydetme imkanı sunuyor. Daha önceden kaydettiğiniz yüksek çözünürlüklü video dosyalarını izlerken de bunlardan tek tuşla fotoğraf görüntüsü alabilmeniz mümkün.
HTC One X'in, fotoğraf çekerken deklanşöre uzun basılarak açılan sürekli çekim modu ile art arda etkileyici hızda fotoğraf çekmek mümkün. Cihaz 99 aralıksız kareye kadar çekim imkanı tanırken, daha sonra bu 99 karenin hepsini, ya da sadece içinden seçilenleri saklayabiliyor.

Haberin Devamı

HTC One X karşınızda

Kolay paylaşım ve "emsalsiz" ses!
HTC'nin Sense 4.0'a entegre ettiği Dropbox sayesinde kullanıcılar 2 yıl süreyle 25 GB boyutunda Dropbox depolama alanına da sahip oluyor ve cihazlarındaki tüm dosyaları kolayca paylaşabiliyorlar.
HTC'nin kablosuz Media Link HD aksesuarını televizyonunuzun HDMI girişine taktığınızda, kullandığınız televizyonun markası fark etmeksizin, telefonunuzdaki herhangi bir içeriği görüntüleyebiliyorsunuz.
HTC, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında stratejik ortaklığa girdiği Beats Electronics'in müzik konusundaki deneyimini de kullandığı HTC One serisi cihazlarında kullanıcılarına en zengin ve en gerçek ses kalitesi deneyimini sunmayı vaat ediyor.

HTC One X karşınızda

HTC OneX

HTC OneX’in gövdesi, hem metal dayanıklılığına hem de çok hafif olma özelliğine sahip polikarbondan yapılmıştır. Kusursuz yapısıyla birlikte, tek parça gövdesi, benzersiz “piyano” parlaklığını ve mat arka yüzeyini birleştiriyor. HTC One, net grafikler, daha hızlı uygulamalar ve daha uzun pil ömrü için, yeni NVIDIA® Tegra 3 Mobil İşlemcisiyle çarpıcı bir şekilde hızlı. Entegre bir beşinci Pil Tasarruf Merkezine (Battery Saver Core) sahip 1.5GHz Super 4-PLUS-1™ dört çekirdekli işlemciye ve yüksek performanslı 12-Çekirdek NVIDIA® GPU’ya sahip. HTC One’ın ayrıca Corning™ Gorilla Glass ile korunan, 3-D cama sahip şaşırtıcı bir 4.7 inç, 720 p HD ekranı bulunuyor. Bununla birlikte HTC One X, 4G LTE sunan marketlerde 1.5 GHz LTE Qualcomm Snapdragon S4 işlemciyle de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

HTC One X karşınızda
HTC OneS


HTC OneS, en son teknolojiye sahip akıllı telefonunu daha kompakt bir boyutta isteyen kişiler için tasarlandı. Çift çekirdekli Corning™ Gorilla Glass ile korunan, 3-D cama sahip 4.3 inç ekran ile 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 işlemciyi birleştiriyor. HTC One S, HTC’nin yenilikçi tek parça metal gövde tasarımını 7.9 mm’lik yeni bir tasarım ile buluşturmakta; bu da HTC One S’i, HTC’nin şu ana kadar yarattığı en ince telefon yapmaktadır. HTC One S, cep telefonu gelişmelerinde yeni bir çığır açan iki yeni yüzeyle öne çıktı. Bunlardan ilki, aslında uydu alıcılarında kullanılmak üzere geliştirilen mikro ark oksitlenme (MAO) işleminin bir sonucu olan, ultra-mat siyah Seramik Metal yüzey. Anotlanmış alüminyumdan dört kat daha sert olan seramik, alüminyum tek parça gövdeyi oldukça sıkı kristal yapıya dönüştürüyor ve HTC One S’in zamanla daha harika gözükmesini sağlıyor. İkinci yüzey özelliği ise, anotlamayı bir ileri seviyeye götürmek üzere patenti alınmış işlemin sonucu olan, yüzey görünümünü aydınlıktan karanlığa doğru değiştiren, HTC One S’in muhteşem ve sofistike görünmesini sağlayan yüzey görünümü.

Haberin Devamı

HTC One X karşınızda
HTC OneV

Klasikleşmiş, ödüllü HTC Legend tasarımından yola çıkarak yaratılan HTC OneV, göze çarpan üst düzey tasarımı akıllı telefona taşıyor ve muhteşem bir kamera ile gerçek ses deneyimi sunuyor. HTC OneV, sanatkarlığı ve kaliteyi yansıtan; yalın alüminyum tek parça gövde tasarım özelliğini taşıyor.

Peki ya fiyatlar?
HTC Güneydoğu Avrupa Executive Direktörü Nikitas Glykas, HTC One serisinin Nisan ayında satışa sunulacağını söylerken, cihazların fiyatlarının HTC'nin alışılmış fiyat ortalamasının üzerinde olmayacağını ancak HTC One V için daha agresif bir fiyat politikası izlemeyi planladıklarını belirtti.