Populer Bilim İnsanları tespit edebilen Drone icat ediliyor

İnsanları tespit edebilen Drone icat ediliyor

07.06.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

İnsansız hava aracı olarak nitelendirilen drone'lar çıktığı ilk günden beri birçok alanda kendini göstermeye başladı. Farklı yönler için eğitilen drone'lar her alanda hayatınıza girmeye hazırlanıyor. Şimdi ise Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacılar drone üzerinde yeni bir çalışma geliştiriyorlar. Akıllı cihaz yapay zeka sayesinde kalabalık içerisindeki belirli insanları tespit edebilecek. Peki bu nasıl olacak? İşte detaylar...

İnsanları tespit edebilen Drone icat ediliyor

İnsansız hava aracı drone'lar hayatın her alanında kullanılmaya devam ediyor. Farklı yönler için kullanılan drone'lar, güncel yaşamda işleri kolaylaştırmak adına eğitilmeye başladı. Bunun üzerine Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından eğitilen cihaz, sahip olduğu yapay zeka sayesinde kalabalık içerisindeki belirli insanları tespit edebilecek.

Haberin Devamı

Geliştirilen drone sadece insanları tespit etmekle kalmayacak, kalabak içerisinde oluşan şiddet içerikli hareketleri ve tacizleri tespit edebilecek. Tüm bunları içerisine yerleştirilen yapay zeka üzerinden yapacak.

Henüz eğitim aşamasında olan drone'un pratikte uygulaması yapılmadı. Çalışmalara devam eden Cambridge Üniversitesi, geliştirdikleri akıllı cihaz sayesinde kalabalık içerisindeki tehlikelerin azabileceğini öngörüyor.