Sosyalmedya Instagram platformda uzun süre gezinenleri uyaracak

Instagram platformda uzun süre gezinenleri uyaracak

22.05.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Instagram, platformda çok fazla zaman geçiren kullanıcı sayısını azaltmak istiyor. Instagram, son 48 saat içerisinde paylaşılan tüm içerikleri gören kullanıcılara platformda gezinmeye ara vermeleri için uyarıda bulunacak.

Instagram platformda uzun süre gezinenleri uyaracak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kronolojik bir sıra olmadan, Instagram'daki tüm içerikleri görüp görmediğinizi söylemek zor olabilir. Bu, aynı zamanda Instagram'da sürekli gezinirken, pasif, zombi taramasına daha fazla yol açabiliyor. Instagram'ın en yeni özelliği, kullanıcılara en azından her şeyi gördüklerini ve kaydırmaya ara vermeleri konusunda uyarıda bulunacak.

Instagram, bazı kullanıcılara "Son 48 saat içinde paylaşılan bütün gönderileri gördünüz" şeklinde uyarılar göndermeye başladı. Instagram, özelliğin nasıl çalıştığına dair detaylar vermedi. Bu özellik, selfie, gün batımı veya akşam yemeği resmini kaçırmadıklarından emin olmak isteyen Instagram kullanıcılarına yardımcı olabilir.

Instagram platformda uzun süre gezinenleri uyaracak

Instagram, kronolojik sıralamayı kaldırınca epey eleştiri almıştı. Kısa bir süre önce şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda akışta tekrar yeni gönderilerin üstte olacağını duyurdu. Test edilmeye başlanan "Yeni Gönderiler" tuşu ile akışın ne zaman yenileceğini siz belirleyeceksiniz. Bu özellik herkesin kullanımına henüz sunulmadı.

Haberin Devamı

Instagram bunların dışında kullanıcıların platfromda ne kadar zaman harcadıklarını ve bu zamanı hangi zaman dilimlerinde harcadıklarını görmelerini sağlayan "Usage Insights" adlı özelliğini de kullanıma sunacak. Bu sayede kullanıcılar, ne kadar vaktini boşa harcadığını görebilecek. Çevrimiçi zamanın insanları nasıl etkilediğini anlamaları için de önemli.