Teknoloji Instagram'dan NFT platformu hamlesi geliyor

Instagram'dan NFT platformu hamlesi geliyor

23.05.2021 - 14:43 | Son Güncellenme:

Dünyanın en popüler sosyal platformlarından biri olan Instagram için yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Instagram kendi NFT platformunu geliştirmeye başladı. İşte elimizdeki bütün detaylar:

Instagramdan NFT platformu hamlesi geliyor

NFT piyasasında tanıdık isimler görüyorduk. Ünlü isimlerin, sanatçıların ve milyarder iş insanlarının da girmiş olduğu bu NFT piyasası eski popülerliğini yitirmeye başlamışken sanatçı Sean Williams tarafından yeni bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda Instagram'ın kendi NFT platformunu geliştirdiğine yönelik iddialar bulunuyor. 

Haberin Devamı

NFT PLATFORMU İÇİN SANATÇILAR 'KULLANILACAK'

Instagram 8 ve 10 Haziran tarihleri arasında bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştu. Yalnızca davet edilen kişilerin katılacağı bu etkinlikte sanal bazı yayınların da yapılacağı söylenmişti. İşte bu kapsamda Twitter üzerinden paylaşım yapan Sean Williams, bu etkinlik kapsamında Instagram'ın kendi platformunu duyuracağını belirtiyor. 

Instagramdan NFT platformu hamlesi geliyor

Söylenene göre Instagram bu platformu geliştirmek için sanatçılardan yardım istiyor ancak işin arkasında farklı planlar bulunuyor. Sanatçının iddiasının temelinde sanatçılardan yardım isteyen Instagram'ın bunu gizli tutmak istemesi eleştiriliyor. Teklif götürülen sanatçılara 1.000 dolarlık bir ücret teklif ediliyor ve karşılığında gizlilik sözleşmesi imzalatılıyor. 

Haberin Devamı

Şu an için iddia düzeyinde kalan ancak gerçekse oldukça dikkat çekecek bu gelişmenin detaylarını haziranın ikinci haftasında öğreneceğiz.