Teknoloji Intel’den şaşırtıcı Apple yorumu: Apple M1 işlemcisi üretebiliriz!

Intel’den şaşırtıcı Apple yorumu: Apple M1 işlemcisi üretebiliriz!

24.03.2021 - 11:19 | Son Güncellenme:

Intel bir süredir Apple'ın Intel işlemcilerden vazgeçmesi ve kendi işlemcisini Mac'lerde kullanmaya başlamasını tiye alıyor. Intel işlemcisinin Apple M1 işlemcisinden daha iyi olduğunu kanıtlamayı kendine amaç edinmiş olan Intel, ilginç bir açıklama ile tekrar gözleri üzerine çekti.

Intel’den şaşırtıcı Apple yorumu: Apple M1 işlemcisi üretebiliriz

Daha yeni Intel bir reklam kampanyası hazırlamış ve Apple’ın M1 işlemcili Mac’lerini tabiricaizse karalamıştı. Apple kendi işlemcisini üretme kararıyla Intel’i kızdırmış ve iki şirket arasında gerilim hattı oluşmuştu. Intel farklı şirketler için işlemci üretmek amacıyla iki yeni fabrikanın inşa ettiğini duyurmuştu. Bunun akabinde şirketin CEO’su Pat Gelsinger, M1 işlemcileri tiye alan reklamın ardından bu işlemcilerin üretimini üstlenebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

APPLE INTEL İLE ÇALIŞMAK İSTERSE 'M1' İŞLEMCİSİ ÜRETİLECEK

MacRumors tarafından aktarılan haberde de görüldüğü gibi, oldukça ilginç olan bu açıklama Apple’ın M1 işlemcili Mac’lerini düşük performans sunmakla suçlandıktan sonra geldi. Gelsinger, hem ABD’de hem de Avrupa’da lider işlemci üreticisi konumunda yer almak istiyor. Bu sebeple Apple’ı potansiyel müşteri olarak gören Intel, yine de ikircikli kararlarıyla dikkat çekiyor.

Açıklamalara göre Apple eğer Intel’in üretim hizmetlerinden faydalanmaya karar verirse, şirketin üretim bandına Apple Silicon çiplerinin ekleneceği belirtiliyor.