Teknoloji Japon şirketten Türkiye'ye yatırım kararı!

Japon şirketten Türkiye'ye yatırım kararı!

27.12.2021 - 16:51 | Son Güncellenme:

Yarı iletken ticaret şirketi Kaga Electronics, Türkiye'de yeni bir fabrika kuracak ve baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan buraya kaydıracak.

Japon şirketten Türkiyeye yatırım kararı

Şirket, halihazırda Düzce'deki tesisinde sözleşme bazlı olarak klima parçaları üretiyor ve tam kapasite ile çalışıyor. Yeni tesis, devre kartlarını üretecek ve müşteri istekleri doğrultusunda kartların üzeine parçaları burada monte edecek.

Haberin Devamı

Japon Nikkei Asia gazetesinin haberine göre, yeni tesisin 2022'de devreye girmesi ve mevcut tesisle konsolide edilmesi bekleniyor. Kaga, Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanmayı ve Ortadoğu ile Avrupa'dan gelen siparişleri artırmayı umuyor. Bu hamlenin, şirketin üretiminin yaşadığı tedarik zinciri kesintilerinin ciddi bir risk haline geldiği Asya'dan uzaklaşılmasına yardımcı olması bekleniyor. 

MÜŞTERİLER İSTEDİ, ŞİRKET HAREKETE GEÇTİ

Şirket kaynaklarına göre, milyonlarca dolarlık yatırımla üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Şirket daha önce devre kartlarını Asya'da üretiyor ve müşterilere daha yakın bölgelerde parçaları monte ediyordu. Ancak Asya'da deniz taşımacılığı ve tedarik zinciri kesintileriyle karşılaşan müşteriler, Kaga'dan üretim hattını birleştirmesini ve tedarik süresinde öngörülebilirliği artırmasını istemişti.

Haberin Devamı

Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına hitap eden birçok üreticiye ev sahipliği yapıyor. Kaga, otomobille ilgili parçalara ilişkin siparişleri de kazanmak için yeni üretim üssünden yararlanmayı umuyor. Kaga'nın Türkiye operasyonlarının satışları yaklaşık 1 milyar yen (8.7 milyon dolar) tutarında. Şirket, bu rakamı üç veya dört yıl içinde üç katına çıkarmayı umuyor.