Teknoloji Japonya siber güvenlik bakanı: Hiç bilgisayar kullanmadım

Japonya siber güvenlik bakanı: Hiç bilgisayar kullanmadım

15.11.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

Japonya'nın siber güvenlik sorumlusu, hiç bilgisayar kullanmadığını ve USB portunun ne olabileceği hakkında hiçbir fikri olmadığını söyledi.

Japonya siber güvenlik bakanı: Hiç bilgisayar kullanmadım

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İktidar partisi milletvekili Yoshitaka Sakurada, ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan da sorumlu, bağımsız ve muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Japonya'nın siber güvenlikten sorumlu bakanı Yoşitaka Sakurada, mecliste kendisine sorulan sorular üzerine hayatında hiç bilgisayar kullanmadığını ve USB'nin ne olduğunu bilmediğini söyledi.

“Yardım için talimat veriyorum ve bu yüzden bir bilgisayara kendim girmiyorum. Ama işimizin kusursuz olduğuna eminim." dedi.

Güç şebekesi ve kötü amaçlı yazılım hakkında soru sorulduğunda Sakurada, USB'nin ne yazık ki ne olduğunu bilmediğini belirterek "hiç kullanılmadığını" aktardı.

Sosyal medyada Sakurada'nın bilgisayar kullanmaması sebebiyle "Kendi siber güvenliğini sağladığı" ve "Bilgilerinin hackerlar tarafından çalınamayacağı" belirtildi.

Haberin Devamı

Japon milletvekili Masato Imai, "Hayatında hiçbir bilgisayara dokunmamış birisinin siber güvenlik politikalarından sorumlu olması inanılmaz" diye konuştu.