Teknoloji Jeep gelecek odaklı önemli hamle geliştirmeye hazırlanıyor

Jeep gelecek odaklı önemli hamle geliştirmeye hazırlanıyor

28.03.2021 - 12:35 | Son Güncellenme:

Uzun zamandır gündemde olan elektrikli araçlar için şarj üniteleri için Jeep'ten de bir hamle geliyor. Bu kapsamda gelecek yıl ABD'deki arazi yollarında elektrikli araç şarj istasyonları kurulacak.

Jeep gelecek odaklı önemli hamle geliştirmeye hazırlanıyor

Elektrikli araçların yaygınlaştırılması için hem ABD hem de Avrupa ülkeleri tarafından önemli kararları gelmişti. Otomobil şirketleri de ülkeler bazında verdikleri kararlarla bir adım öne çıkıyor. Bunlardan birisi de Jeep oluyor. 

Haberin Devamı

Elektrikli araç istasyonları için düğmeye basan Jeep, istasyonlardan ilki için Utah ve California'yı seçiyor. Bahar aylarında başlayacak satışlar şirketten yapılan özel bir duyuru ile belli oldu. Jeep 4xe aracı gibi araçlar ya güneş enejisiyle çalışacak ya da bir elektriğe bağlanacak. 

JEEP YENİ VE TAMAMEN ELEKTRİKLİ BİR KONSEPT AÇIKLAMIŞTI

Farklı seviyelerde şarj cihazları, farklı yapılardaki araçları şarj edebilecek. Şarj istasyonları, Jeep Wrangler 4xe'deki 17 kWh olan pilini iki saat içinde tamamen şarj edebilecek.  

ABD genelinde Jeep Badge of Honor off-road parkurlarına ek şarj cihazları eklenecek. Yapılan açıklama Jeep'in Magneto adlı tamamen elektrikli bir Wrangler konseptini açıklamasından birkaç gün sonra geldi.