Teknoloji Lenovo’dan Şaşırtan Telefon

Lenovo’dan Şaşırtan Telefon

24.04.2016 - 13:48 | Son Güncellenme:

ZUK muhtemelen adını bile duymadığınız bir Çinli telefon üreticisi ve yakın zamanda Moto, Vibe gibi markalara sahip olan Lenovo bünyesine katıldı.

Lenovo’dan Şaşırtan Telefon

Bu katılım Lenovo’nun geçen yılki akıllı telefon bölümü planlamasında yer almıyordu. Buna rağmen bu girişim meyvelerini vermeye başladı bile. Şirket yeni geliştirilmiş olan ZUK Z2 Pro’yu tanıttı. Bu telefonda Qualcomm’un 2.15 GHz’lik 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemcisi bulunuyor. 128 GB’a kadar arttırılabilir UFS 2.0 saklama birimi bulunan telefonun 6 GB’lık LPDDR4 Ram’i, USB 3.1 Type-C bağlantı portu, Cat 6 LTE desteği, çift Nano SIM slotu ve Quick Charge 3.0 gibi özellikler telefonun bünyesinde yer alıyor. Bunların hepsine ise 3100 mAh’lık batarya güç veriyor.

Haberin Devamı

Bilinmeyen bir nedenden dolayı Z2 Pro‘da NFC yer almıyor. Telefonun ön tarafında bulunan parmak izi sensörü ıslak eli tolere edebiliyor ve kendi kendine öğrenme yeteneği sayesinde parmak izini okuma hızını daha da arttırabiliyor. Android bazlı ZUI 2.0 işletim sistemi bulunan telefonda kısa yollar ile bazı uygulamaların çalışmasını parmak izi sensörüne atayabiliyorsunuz. Yani bu demek oluyor ki parmak izi okuyucu aslında bir düğme şekilde telefonda bulunuyor.

Lenovo’nun yeni telefonu şimdilik 420 dolar olarak gözüküyor. Ayrıca bir de daha ucuz olan flagship versiyonu bulunuyor. Lenovo henüz bu versiyonun fiyatının ne kadar olduğunu açıklamadı.