Teknoloji LG'den Yeni Telefon Yeni Teknoloji!

LG'den Yeni Telefon Yeni Teknoloji!

27.10.2014 - 11:24 | Son Güncellenme:

Samsung ve Apple gibi devlerin yanına bir türlü yaklaşamayan LG, çareyi telefonlarında kendi NUCLUN işlemcisini kullanmakta buldu.

LGden Yeni Telefon Yeni Teknoloji

’li teknoloji devlerinden LG Electronics, akıllı telefon pazarındaki büyük rekabette bir adım daha ilerleyebilmek için kendi tasarımı ve üretimi olan mobil işlemcileri devreye sokmaya karar verdi. adındaki işlemci sekiz çekirdeğe sahip, hızlı LTE-A Cat.6 veri bağlantısını destekliyor ve düşük enerji tüketimi ile yüksek performans vaadediyor.

Haberin Devamı

özünde multitask işlemler için özelleştirilmiş “ARM big.LITTLE” teknolojisi barındıran bir model. Bu işlemci içinde yüksek performans için dört adet 1.5 GHz ARM Cortex A15 çekirdek ve daha az güç isteyen yan işlemler için dört adet 1.2 GHz hızında ARM Cortex A7 çekirdeği beraber bulunduruyor. O anda telefonun ihtiyacı olan yüksek performans ise A15 çekirdekler öne çıkıyor, enerji tüketimi modu ve az güç isteyen işlemler ve uygulamalar için devreye A7 çekirdekler giriyor.

LG’nin açıklamasına göre ilk kez isimli yeni telefonda kullanılacak. şimdilik sadece Kore pazarında satışa çıkacak, Kore dışında satılıp satılmayacağı belli değil. Ama bazı kaynaklar işlemcinin akıllı telefonda kullanılacağını da belirtiyorlar.

Haberin Devamı

NUCLUN işlemci kullanacak G3 Screen’in teknik özellikleri ise aşağıdaki gibi:

- İşlemci: NUCLUN Octa-Core (1.5 GHz Quad-Core + 1.2 GHz Quad-Core)

- Ekran: 5.9 inç Full HD IPS

- Bellek: 2GB RAM

- Depolama: 32GB eMMC / MicroSD desteği

- Ana Kamera: 13MP OIS+

- Ön Kamera: 2.1MP

- Batarya: 3,000 mAh

- İşletim Sistemi: Android 4.4 KitKat

- Boyut: 157.8 x 81.8 x 9.5 mm

- Ağırlık: 182 gram

- Ağ: LTE-A Cat.6

- Renk: Siyah / Beyaz