Teknoloji LG'nin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

LG'nin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

15.05.2018 - 18:30 | Son Güncellenme:

Güney Kore merkezli LG hayatı kolaylaştıran son teknolojik ürünleriyle ve hizmetleriyle pek çok farklı koldan evlere giriyor. Sadece akıllı telefonlarıyla değil, çamaşır makineleri, buz dolapları ve elektrikli süpürge gibi son teknolojik ürünleri ile yaşantınıza kolaylıklar sağlıyor. LG'nin ürettiği son teknolojik ürünler...

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

Geçmişten günümüze teknolojinin aile hayatını olumsuz etkilediğine dair yaygın bir inanış bulunuyor. Hatta bu sebeple bazı ülkelerde tüm teknolojik aletler 24 saat boyunca kapatılarak bir nevi teknoloji detoksu uygulanıyor. Teknolojiden uzak geçirilen bu zamanların aile içi iletişime katkı sağladığı, teknoloji kullanımının azalmasıyla ilişkilerin düzelebileceği düşünülüyor. Ancak yapılan araştırmalar, video oyunlarından, bilgisayarlara ve hatta televizyonlara kadar her şekliyle her zaman ‘günah keçisi’ ilan edilen teknolojinin ailelere, özellikle gelişmekte olan çocuklara çok yararlı olabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Buzdolabıyla başlayalım. LG’nin akıllı buzdolapları, içinde saklanan malzemelere göre yemek tarifleri sunarken akıllı fırınları yemeklerin türüne göre en ideal pişirme özelliği sunuyor. LG InstaView Door-in-Door buzdolaplarının koruyucu özelliği sayesinde artan yemekler bozulmadan muhafaza ediliyor.

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

Diğer yandan sağlık alanındaki gelişmelere rağmen alerjik ve astım hastası insanların sayısı hala çok yüksek. Amerika Astım ve Alerji Vakfı (AAFA)’nın araştırmasına göre ABD'de yetişkinlerin yüzde 30'u ve çocukların ise yüzde 40'ı alerjiden muzdarip. Ebeveynler alerjenlerin oluşturduğu tehditler için ellerinden gelen önlemi alsalar bile alerjenlerin giysi ve kumaş yüzeyinde içinde muhafaza ediliyor olması aileleri oldukça zorluyor.

Haberin Devamı

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

Alerjik ve astım rahatsızlığı olan insanlar için geliştirilen LG Styler, kimyasal katkı maddeleri olmaksızın sadece saf suyla en zorlu kumaşları sterilize ediyor. Alerjenleri kumaşlardan atmadaki performansı ile AAFA tarafından Alerji Dostu sertifikasına layık görülen LG Styler, yıkanması zor olan kumaşları derinlemesine temizliyebiliyor.

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

Ayrıca LG'nin geliştirdiği CordZero elektrik süpürgesi ile tüm evi alerjen ve tozlardan arındırabilmek de mümkün. Dış dünyanın tehlike ve kısıtlamalarından koruyacak bir sığınak olarak ortaya çıkan evler, günümüzde korunmak için çaba sarfedilen yerler haline geldi. Bitmek bilmeyen ev işleri aile içi iletişimde bazen etkili olmasına rağmen çok zaman alıcı ve uğraştırıcı olabiliyor.

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

LG’nin önümüzdeki dönem çıkması planlanan CLOi robotu da bu anlamda ilginç bir çözüm sunuyor. Robot; yemek hazırlama, çamaşır yıkama ve etrafı temizleme gibi pek çok işi yapabiliyor. CLOi’nin akıllı arayüzü ve yapay zekası kullanıcılarla organik bir bağ kurmasını sağlıyor. Birden fazla kullanıcının haftalık program ve rutinler oluşturmasına da yardımcı oluyor.

Gelelim televizyona... LG’nin OLED ve Nano Cell TV serisi evde yüksek çözünürlükte film izlenmesini mümkün kılıyor. Daha geniş görüş açılarına sahip televizyonlar, yüksek görüntü kalitesi, gelişmiş ses sitemleri ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

LGnin son teknolojik ürünleri evlere kolaylıklar getiriyor

Araba yolculukları tüm aile için eşsiz zamanlar sunar. Bu seyahatlerin maddi açıdan daha uygun olmasının yanı sıra, çocuklar seyahat sıralarında ailelerinden sabır ve erdem gibi özellikleri öğrenebilir ve ders niteliğinde deneyimleri yaşamalarına imkan verir. Ancak çekmeyen telefonlar, acil durumlarda telefonu kullanamama, kaybolma, kaza gibi riskli durumlar arama yapamama gibi tehditler araba yolculuklarının keyfini kaçırabilir.

LG’nin taşıtları mobil cihazlara bağlamak için tasarladığı araç tabanlı telematik modülü ile yolculuklarda iletişim servisleri her zaman destekleniyor.