Teknoloji Mars'tan paylaşılan yeni fotoğraf 'sahte' olarak nitelendirildi

Mars'tan paylaşılan yeni fotoğraf 'sahte' olarak nitelendirildi

09.04.2021 - 11:00 | Son Güncellenme:

NASA yıllardır Mars göreviyle ilgili paylaşımlar yapıyor. Bu kapsamda paylaşılan fotoğraflar da dikkat çekiyor ancak Uzay Ajansının yeni paylaştığı fotoğraf, Mars yüzeyinin oldukça parlak olduğunu gösteriyor ve inandırıcılığını kaybediyor.

Marstan paylaşılan yeni fotoğraf sahte olarak nitelendirildi

Mars yüzeyini çok daha detaylı olarak bizlere sunan NASA tarafından yeni bir fotoğraf daha paylaşıldı. Mars yüzeyini çok daha parlak ve renkli gösteren fotoğraf paylaşıldıktan sonra yaşanan teknik bir sebepten bu kadar parlak ve renkli çıktığı zannedildi ancak fotoğraf gerçek. 

Haberin Devamı

NASA'nın Mars fotoğrafı gündem oldu

NASA'nın Mars Odyssey yörünge aracı tarafından kaydedilen bu görüntünün çok yüksek çözünürlüklü yüzlerce fotoğrafın birleşimi olduğu belirtiliyor. Odyssey aracı tarihteki en uzun süre çalışan Mars uzay aracı oluyor. Çarpıcı görüntüler kaydeden araç yeni fotoğrafıyla gözleri üzerine çekiyor.

NASA, Odyssey'nin 20. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak görüntüyü sergileyen bir blog gönderisinde şöyle açıklıyor:

''Rüzgarın uzun çizgiler halinde şekillendirdiği karanlık kum tepeleri denizi, Mars'ın kuzey kutup başlığını çevreliyor ve Texas kadar büyük bir alanı kaplıyor. Bu sahte renkli görüntüde, daha düşük sıcaklıklara sahip alanlar daha mavi tonlarla kaydedilirken, daha sıcak özellikler sarılar ve portakallarla gösteriliyor. Böylece, karanlık, güneşin ısıttığı kum tepeleri altın bir renkle parlar. Bu görüntü, 19 mil (30 kilometre) genişliğinde bir alanı kapsıyor.''

Haberin Devamı

Marstan paylaşılan yeni fotoğraf sahte olarak nitelendirildi