Teknoloji Microsoft Edge, Çok Yakında VP9 Codec’i Destekleyecek!

Microsoft Edge, Çok Yakında VP9 Codec’i Destekleyecek!

11.09.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

Daha çok taze olarak nitelendirebileceğimiz Microsoft Edge'in çok yakında VP9 codec desteği alacağı açıklandı. Detaylar haberimizde... Windows 10 ile beraber Internet Explorer'ı geride bırakan Microsoft, şimdilerde yoluna Microsoft Edge internet...

Microsoft Edge, Çok Yakında VP9 Codec’i Destekleyecek

Daha çok taze olarak nitelendirebileceğimiz Microsoft Edge'in çok yakında VP9 codec desteği alacağı açıklandı. Detaylar haberimizde... Windows 10 ile beraber Internet Explorer'ı geride bırakan Microsoft, şimdilerde yoluna Microsoft Edge internet tarayıcısı ile devam ediyor. H.264 türünü desteklediği bilenen bu tarayıcının çok yakında VP9'a entegre edileceği açıklandı. Açık kaynak kodlu oluşu tercih edecek olan Microsoft, böylelikle daha az bant genişliğini yakalamayı hedefliyor. Video codec türü olarak karşımıza çıkan VP9, bant genişliği bakımından daha az sayılan bir tüketim elde etmekte. Bunun yanı sıra boyut azalırken kalitenin ise artması sağlanmakta. Yani bir bakıma boyut azalıyor kalite artıyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Haliyle firmaların da bu tarz bir teknolojiye geçmemesi düşünülemez. Daha önce başka firmalar tarafından tercih edilen VP9, şimdilerdeyse Microsoft'u ziyaret edecek. Yapılan değişiklikler ile birlikte bu codec'i Microsoft Edge internet tarayıcısına entegre edecek olan yazılım devi Microsoft, bunu ne zaman gerçekleştireceğine dair detaylı bir bilgi vermedi. Elimizde bulunan en önemli bilgi, Edge'in yakında VP9'a geçiş yapacak olması ve kullanıcılara bu özelliği kapatıp açma imkanı sunacak olması ile sınırlı.