Teknoloji Microsoft Windows 10 Haritalarını Güncelledi

Microsoft Windows 10 Haritalarını Güncelledi

18.03.2016 - 14:09 | Son Güncellenme:

Microsoft dün Windows 10 haritalarında bir dolu değişiklik yaptı. Güncellenmiş haritaları kullanacak olan kullanıcılar artık aynı harita üzerinde birden çok arama yapabilecekler.

Microsoft Windows 10 Haritalarını Güncelledi

Sürüş esnasında ise adım adım yol tarifi desteği de yeni gelen özelliklerden bir tanesi. Bunların dışında artık işletim sisteminin haritalarında favori yerlerinizi çevrimdışı olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı anda hem restoranları hem de otelleri görüntüleyebildiğiniz haritalarda ikisini de aynı güzergah üzerinde görüntüleyebiliyorsunuz. Microsoft dün Reddit üzerinden Windows 10 için heyecan verici bir güncelleme yapılacağını duyurmuştu. Bu duyurudan sonra harita güncellemesi gerçekleşti. Here haritalarını Windows Phone kullanıcıları birkaç yıldır kullanıyordu ancak artık Here haritaları Windows 10‘da 29 Mart’tan itibaren kullanılmayacak. Bu eksikliği gidermek için Windows 10 harita uygulamasına bir çok güncelleme daha kapıda gibi gözüküyor. Yeni haritalarının en çok şikayet edilen özelliği sürüş esnasındaki kullanıcı ara yüzüydü.

Haberin Devamı
Windows 10 Uygulamaları Yaza Xbox One’da

Güncelleştirmeler geliyor olsa bile Microsoft haritalarının rakipleri iOS ve Android’in harita seviyesine ulaşabilmesi için daha çok güncelleme alması gerekiyor. Sonuçta oldukça yeni olan bu sistemin gelişmesi için haliyle zamana ihtiyacı var. Haritalara gelen güncelleme şu anda Windows Insider kullanıcıları için indirilebilir durumda. Genel kullanıcı grubu için ise uygulamanın ne zaman çıkarılacağına dair kesin bir tarih mevcut değil. Ancak 29 Mart‘a yaklaşık 2 hafta kaldı. Microsoft kendi platformundan ayrılan büyük bir uygulamanın yerini doldurmak için acele ediyor gibi gözükmüyor.