Teknoloji Motorola kendini iyileştirici ekrana sahip bir akıllı telefon üretebilir

Motorola kendini iyileştirici ekrana sahip bir akıllı telefon üretebilir

16.08.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Lenovo'nun sahip olduğu Motorola, kırılmaya dayanıklı ekranlı akıllı telefonları için çalışmalara başladı. Şirket, cihazın ekranındaki çizikleri giderebilecek yeni bir kendini iyileştirici ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Motorola kendini iyileştirici ekrana sahip bir akıllı telefon üretebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Motorola, kendi kendini onarabilen bir ekranın patentini aldı. İlk kez görülen patent, ekranda bir çatlak tespit edecek ve kullanıcıyı uyararak kendini iyileştirici bir teknoloji tasarladığını gösteriyor.

Şeffaf bir plastik veya cam benzeri polimer bir malzemeden yapılan ve akıllı cam olarak adlandırılan ekran, hasarlı bölgeye bağlı teller ile elektrik göndererek ısıl işlem uyguluyor ve onarıyor. Motorola, patent dosyasında, yöntemin mükemmel bir çözüm olarak ele alınmaması gerektiğini söyledi. Ekran, akıllı telefonun en hassas parçası. Kazara kırılırsa, kullanıcıların yeni bir cihaz satın almayı düşünmeleri veya değiştirme için yüksek meblağlar ödemeleri gerekebilir.

Motorola patentle ilgili, "En azından bazı deformasyonları onarabilir. Akıllı cam parçalanırsa ya da bir iç parça zarar görürse, cihazın kendini orijinal haline döndürmesi mümkün değildir." dedi.

Haberin Devamı

"Kendi ekranını iyileştirebilen" bir akıllı telefon fikri ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Aslında, LG kendini tamir eden bir akıllı telefon başlatan ilk şirket oldu. 2015 yılında piyasaya sürülen G Flex 2'de, 24 saatten daha kısa bir sürede kesinti ve çizik onarımı yapıldığı iddia edilen "kendi kendine iyileşen" bir sırtı vardı.

Bu yeni malzemenin ticari olarak akıllı telefon satıcıları tarafından 2020 yılına kadar kullanılacağı tahmin ediliyor.