Populer Bilim NASA, SpaceX hakkında güvenlik soruşturması başlattı

NASA, SpaceX hakkında güvenlik soruşturması başlattı

21.11.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda Joe Rogan’ın internetten yayınlanan programına katılan Elon Musk, hatırlarsınız bu yayında uyuşturucu madde içmişti. NASA, şimdiyse SpaceX hakkında güvenlik soruşturması başlattı.

NASA, SpaceX hakkında güvenlik soruşturması başlattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Joe Rogan Experience adlı canlı yayınlanan programda uçmaktan bahsederken uyuşturucu ve viski içmişti. NASA ise Uluslararası Uzay İstasyonu ile anlaşma yapan SpaceX ve Boeing’e, şirketlerin yakından takip edileceğini bildirmişti. NASA şimdi SpaceX hakkında güvenlik soruşturması başlattı.

NASA konuyla ilgili, "NASA olarak ticari ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz kültürel değerlendirme çalışmasıyla ticari ortaklarımızın iş yeri güvenliği konusunda NASA’nın gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını ölçeceğiz. Uyuşturucusuz bir iş ortamının olup olmadığı da değerlendirmeye dahil noktalar arasında bulunuyor. Tüm ticari ortaklarımızın görevlerimizin icrasında ve Amerikan halkına sundukları hizmetlerde iş yeri güvenliği gereksinimlerini karşılamasını istiyoruz. NASA olarak, her zaman olduğu gibi, bundan emin olunması için çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

NASA Başkanı Jim Bridenstine, uygunsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda bunun kendilerini endişelendireceğini belirtti. "Bir şirketin kültürü ve liderliği zirveden başlar" diyen Bridenstine, rokete koydukları astronotun güvende olduğunu Amerikan halkına göstermek gibi bir sorumlulukları olduğunu da belirtti.