Teknoloji NASA Mars görevi için tarih verdi! Canlı izlenecek

NASA Mars görevi için tarih verdi! Canlı izlenecek

18.04.2021 - 09:15 | Son Güncellenme:

NASA'nın tarihi uçuşu için nefesler üçüncü kez tutuldu. Daha önce 11 Nisan tarihi olarak duyurulan uçuş için bazı 'teknik' aksaklıklar yaşanmasıyla ertelenmişti. Ingenuity ekibi ise sorunu düzeltmek için çalışmalara başlamıştı.

NASA Mars görevi için tarih verdi Canlı izlenecek

NASA'nın tarihi Mars uçuşlarından birisi olması planlanan görevde 11 Nisan tarihine günler kala ertelenmişti.

Haberin Devamı

9 Nisan'daki ön kontrol testlerinde yaşanan bir zamanlayıcı arızası sebebiyle ertelenen uçuş için yeni bir tarih verilmemişti. Ingenuity o zamandan bu yana sıkı testlerden geçiyor ve 16 Nisan'da yapılan testleri başarıyla geçebildi.

NASA'NIN TARİHİ UÇUŞU İÇİN CANLI YAYIN AÇILDI

Tarihi uçuş için YouTube üzerinden canlı yayın başlatan NASA, Türkiye saati ile 19 Nisan 13,15 için etkinliği zamanladı. İsteyenler hatırlatıcı oluşturarak tarihi uçuşun başladığı zaman onu canlı olarak izleyebilir. 

NASA Mars görevi için tarih verdi Canlı izlenecek

Hatırlatmak gerekirse çok gelişmiş bir helikopter sistemine sahip olan Ingenuity, 85 milyon dolarlık bir maliyete sahip. Perseverance gezgini içinde bir süre seyahat eden araç, bir süre sonra Kızıl Gezegen'e ayak basmıştı. Ingenuity, 48 cm boyutlarında ve yaklaşık 2 kg ağırlıklarında karşımıza çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü ve hava koşullarına dayanıklı kameralarla donatılan araç, başka bir gezegende uçun ilk araç olacak.