Populer Bilim NASA ve Google işbirliğine gidiyor

NASA ve Google işbirliğine gidiyor

18.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), internetin dev arama motoru Google ile işbirliğine gidiyor

NASA ve Google işbirliğine gidiyor

NASA’nın Ames araştırma merkezinden bugün TSİ 21.00’de yapılması beklenen açıklamayla Google ile yapılacak işbirliğinin ayrıntıları açıklanacak.

Bugün yapılacak açıklama öncesinde NASA-Google işbirliği konusunda herhangi bir bilgi sızmazken, NASA’nın açıklamasının, Google ile geçen yıl imzalanan ve Kaliforniya’nın Santa Clara bölgesindeki Moffett Field adlı eski Amerikan donanma üssü arazisine ilişkin anlaşmaya dair olabileceği belirtiliyor.

NASA’nın Ames araştırma merkezi ile sivil bir havaalanının bulunduğu büyük arazide yaptıracağı inşaat, merkezi bu arazinin yakınlarındaki Mountain View’da bulunan Google’a önemli vergi avantajı sağlayacak. 1994’te sivil kullanıma açılan bu askeri üste yapılacak inşaatla Google, eyalet ve yerel emlak vergilerinden muaf olacak.

NASA ve Google arasında geçen yıl varılan mutabakat zaptı, ayrıca "geniş ölçekli bir veri ve bilişim yönetimi" işbirliği öngörüyor, iki kuruluşun ortaklaşa kuracağı web sitesinin, iki tarafın personelinin bilgi ve yorum değişimi yapmalarını sağlıyordu.