Teknoloji NASA'nın geliştirdiği yeni teleskop Dünya'yı koruyacak

NASA'nın geliştirdiği yeni teleskop Dünya'yı koruyacak

14.06.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

NASA yeni bir teleskop üzerinde çalışıyordu. NASA, Near-Earth Object Surveyor uzay teleskobu için bir sonraki aşamayı açıkladı. Dünya'yı gök taşlarından koruyacak olan bu teleskop, kızılötesi özelliği bulunuyor.

NASAnın geliştirdiği yeni teleskop Dünyayı koruyacak

NASA, Dünya'ya çarpma tehlikesi olan gök taşı ve kuyruklu yıldızları tespit etmesi için NEO Surveyor adlı teleskobu geliştirmeye başlamıştı. Bu teleskobun sonraki aşamaya geçtiğini duyuran NASA, gezegenimizin 30 milyon mil yakınından geçebilecek 'her şeyi' algılayacak teleskop için yeni bilgiler paylaştı. 

Haberin Devamı

2026 YILINDA FIRLATILACAK

NASA tarafından yapılan yeni açıklamada potansiyel olarak gezegenimize yakın nesnelerin keşiflerinde kullanılacağı söylenen bu teleskobun, herhangi bir çarpışmayı önceden bildirmesi ve bu sayede dünyanın sonun gelmesi engellenmiş olacak. 

Bilim insanları Dünya'ya yaklaşan nesneleri tespit etmek için uydular başta olmak üzere pek çok yola başvuruyor. NASA'nın 2026 yılında uzaya fırlatılması beklenen bu teleskobu ise söz konusu durumları önceden tespit etmeyi sağlayacak. 

NEO Surveyor program uzmanı Mike Kelley, “NEO Surveyor, NASA’nın Dünya için tehlike oluşturabilecek gök taşları ve kuyruklu yıldızları keşfetme hızını hızlandırma yeteneğine sahip olacak ve asteroitlerin yüzde 90’ını keşfetmek için tasarlandı” diyor.