Teknoloji Nokia ve LG, Güçlerini Birleştiriyor!

Nokia ve LG, Güçlerini Birleştiriyor!

16.06.2015 - 10:02 | Son Güncellenme:

Mobil cihazlar ve servisler departmanını Microsoft'a satan Nokia'nın "Nokia Technologies" departmanı, Güney Koreli teknoloji devi LG ile işbirliğine gidiyor. Bu işbirliğiyle birlikte LG, Nokia ile akıllı telefon patentleri konusunda anlaşmaya vardı. Böylelikle...

Nokia ve LG, Güçlerini Birleştiriyor

Mobil cihazlar ve servisler departmanını Microsoft'a satan Nokia'nın "Nokia Technologies" departmanı, Güney Koreli teknoloji devi LG ile işbirliğine gidiyor. Bu işbirliğiyle birlikte LG, Nokia ile akıllı telefon patentleri konusunda anlaşmaya vardı. Böylelikle Güney Koreli, Nokia ile patent işbirliğine giden 60'tan fazla firma arasına ismini yazdırdı. Bu anlaşmanın Nokia için bir diğer önemi de şu: LG, Nokia'nın mobil cihazlar ve servisler departmanını Microsoft'a satmasının ardından Finli ile bu tür bir anlaşma imzalayan ilk büyük mobil telefon üreticisi oldu. Nokia Technologies'in başkanı Ramzi Haidamus, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuş: "Lisanslama programımıza LG Electronics'i de katmış olmaktan memnunuz. LG ile pek çok müzakerelerde bulunduk ve sonunda, iki taraf için de faydalı olacak bir anlaşmaya imza attık.

Haberin Devamı

Bu birliktelik henüz bir başlangıç; gelecekte bu iki firma, daha farklı noktalarda da birliktelik kuracak." Anlaşmanın maddi yönü konusunda herhangi bir bilgi olmadığını belirtelim. Detaylar da şimdilik gizli tutuluyor... Şimdi gelelim pek çok kişinin aklına gelen o soruya... Gelecekte LG ile Nokia, birlikte herhangi bir akıllı telefon işine girebilir mi? Nokia ve LG hayranları için düşünmesi bile keyif veren bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek elbette. Ancak bunun, düşük bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz. Tüm geçmişini, ayrıntılı olarak şu yazıdan okuyabileceğiniz Nokia'nın, geçtiğimiz günlerde 150. yaş günü için yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.