Teknoloji Parmak izi okuyuculu kredi kartları geliyor

Parmak izi okuyuculu kredi kartları geliyor

21.04.2017 - 10:01 | Son Güncellenme:

MasterCard, yeni kredi kartlarında şifre yerine biyometrik parmak izi sensörlü teknoloji kullanacak. Teknolojinin 2017 sonu itibariyla tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.

Parmak izi okuyuculu kredi kartları geliyor

Parmak izi teknolojisi sayesinde kart sahibi kendini rahatlıkla kanıtlayabilecek ve bunun için ekstra bir imza ya da PIN kodu ile uğraşmayacak. Güney Afrika'da başlayan testlerin yakında bitmesi ve 2017 sonu itibarıyla parmak izi okuyuculu kartların tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Parmak izleri, dijital bir örnek olarak kredi kartının üzerindeki alanda saklanacak. Biyometrik alanın iki parmak izi saklayabileceği ve içerisine gömülü olan algılayıcılar sayesinde ödeme sırasında parmak izinizi okutabileceği belirtildi. İkinci bir kişiye, kendi parmak iziyle kartı kullanma yetkisi verilemeyecek.

Örnekler kaydedildikten sonra kartlar dünya genelindeki uyumlu terminallerde kullanılabilecek. Karttaki çipin kullanılacak olması nedeniyle ticari işletmelerin yeni ekipman alması da gerekmeyecek.

MasterCard'ın paylaştığı görsellerde parmak izi sensörlü kartların mevcut kartlara göre daha kalın olmadığı ve biyometrik alanın sağ üst köşede, baş parmak büyüklüğünde bir alanı kullandığı görülüyor. EMV çipler sol önde yer aldığı için, kart POS cihazına takıldığında biyometrik alan rahatlıkla kullanılabiliyor.