Teknoloji Philips’in “Akıllı Android TV"leri geliyor!

Philips’in “Akıllı Android TV"leri geliyor!

07.05.2014 - 11:37 | Son Güncellenme:

Şimdilerde her şey fazlasıyla “akıllı” olmuşken önümüzdeki dönemlerde artık TV’lerin de smart özelliklerini “Android”e çevirmelerine tanık olacağız.

Philips’in “Akıllı Android TVleri geliyor

Nerede görsek sarılmak istediğimiz yüzlerce mobil uygulamayı dev ekranlarda ve muhteşem görüntü kalitesine ek olarak Android’in eşsiz hızı ile deneyimlemek artık mümkün.

Haberin Devamı

Avrupa’nın ilk Android işletim sistemine sahip Philips Akıllı Android TV ile önümüzdeki Haziran ayında buluşacağız. Phlips’in Android TV’leri satışa çıkmadan hem bu Android TV’yi deneyimledik hem de TP Vision Genel Müdürü Faruk Kocabaş’tan 2014’ün televizyon trendi hakkında görüşlerini aldık. Kocabaş, Philips Akıllı Android TV’ler ilgili görüşlerini paylaşırken alışkanlıklarımızı seviyor ve onları yaşamımızın her alanında görmek istiyor oluşumuzun üzerini kalın bir çizgi ile çizdi. Mobil platformlarda görmeye alıştığımız uygulamalar ve onların getirdikleri kullanım özellikleri, tüketici algısı bütünlüğü açısından çok önemli. Telefonumuzda sıklıkla oynadığımız bir oyunu TV ekranında oynayabilmek, sosyal medya ağlarına Android hızı ile bağlanabilmek, yüzlerce müzik ve filme rahatlıkla ulaşabilmek Philips Akıllı Android TV’ler ile mümkün görünüyor. Temmuz ayında ikinci bir akıllı TV ile tanışacağımızın müjdesini veren Kocabaş, hedeflerinin tüm TV modellerinde Android işletim sistemi kullanmak olduğunu belirtti. Fiyatlarının 7 -8 bin skalasında ilerleyeceğini söyleyen Faruk Kocabaş, Smart TV satışlarına da bu süreçte devam edeceklerini ekledi.

Haberin Devamı

Philips’in “Akıllı Android TVleri geliyor

4.2.2 Android sürümüne sahip olan Philips Android TV’ler, Smart TV’ler gibi tüm mobil araçlarla etkileşime girebiliyor. Dokunmatik oyunlar aşamasında yetersiz kalsa da, mobil platformlarda severek oynadığımız bazı oyunları çeşitli oyun konsolları ve akıllı kumanda yardımıyla dev ekranda oynayabiliyoruz. Büyük ekranlardan, küçük ekranlara, Full HD’den, Ultra HD 4K TV’lere kadar çok geniş bir yelpazeyi de içinde barındırıyor. Akıllı kumandasından maksimum düzeyde faydalanabildiğimiz ürün, yakın mesafede diğer ürünlere göre daha yüksek görüntü kalitesi ile sıyrılıyor. Tüketicilerin en büyük şikayetinin internet tarayıcısı olduğunu belirten Faruk Kocabaş, sözlerine“Android TV’lerde Chrome tarayıcı ile mobil ya da PC rahatlığında internete bağlanabiliyorsunuz. Flash sorunu da yaşanmadığı için kullanıcılar rahatlıkla arama yapabiliyor ve film izleyebiliyor. Ayrıca izledikleri videoları, filmleri de saklayabiliyorlar. Bu da teknolojinin kişiselleştirilebilmesi açısından önemli bir özellik.” . şeklinde devam etti. Ülkemizde Android TV’lerin artması ile çeşitliliğin de artacağını ve doğal olarak fiyatlarda değişim yaşanmayacağını söyleyen Kocabaş, son olarak televizyon almak isteyen kullanıcılara mutlaka Akıllı Android TV satın almalarını önerdi.