Teknoloji Samsung Galaxy S9'un tüm özellikleri açığa çıktı

Samsung Galaxy S9'un tüm özellikleri açığa çıktı

12.01.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Samsung'un kısa süre tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy S9'un kutu görseli paylaşıldı. Kutuda Galaxy S9'un tüm teknik özellikleri net bir şekilde görülüyor.

Samsung Galaxy S9un tüm özellikleri açığa çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S8, geçen yıl piyasaya sürülen en çarpıcı amiral gemisi cihazlarından biriydi. Şimdiyse Samsung'un yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9+ bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi(MWC) 2018’de tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S9 ve S9+ hakkında sürekli sızıntılar geliyor

Galaxy S9'a ait ama resmi olmayan bir görsel Reddit'te ortaya çıktı. Reddit’te paylaşılan görsel, Samsung Galaxy S9’un kutusunu dolayısı ile teknik özelliklerini de gösteriyor. Paket, Galaxy S8 ve S8+'ın kutuları gibi mat siyah renkte ve benzer görünümlü dokuya sahip. Bu da onu inandırıcı kılıyor.

Kutuda yazanlara göre Galaxy S9, Galaxy S8 gibi 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD+ sAMOLED ekrana sahip olacak. En büyük özellik kamera alanında yaşanacak. Galaxy S9'da f/1.5 ve f/2.4 aralığında değişen diyafram açıklığında OIS destekli 12MP’lik Süper Hızlı Çift Piksel kamerası bulunuyor.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S9un tüm özellikleri açığa çıktı

Değişen diyafram açıklığının hem arka plan bulanıklığı hem de düşük ışıkta çekilen fotoğraflarda önemli bir iyileşme sağlaması bekleniyor. Galaxy S9 kamerasının Sony kameralarına göre ışığı %43 daha iyi alacağı söyleniyor. Ön tarafta ise otomatik odaklamalı 8MP’lik kameraya bulunacak.

Galaxy S8'de olduğu gibi işlemci bölgelere göre değişecek. Galaxy S9 bazı pazarlarda Snapdragon 845, bazı pazarlarda ise Exynos 9810 işlemci ile piyasaya sürülecek. Diğer özellikleri arasında 4GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi bulunuyor. Bunlar dışında Knox güvenlik, IP68 sertifikası, kablosuz şarj ve iris tarayıcı da Galaxy S9'un özellikleri arasında.

Ortaya çıkan bu görüntünün Galaxy S9'un nihai özellikleri olamdığını belirtelim.