Teknoloji Skype, HoloLens ve Cortana Desteğine Kavuştu

Skype, HoloLens ve Cortana Desteğine Kavuştu

01.04.2016 - 14:59 | Son Güncellenme:

Dünya’nın en çok kullanılan görüntülü ve sesli görüşme uygulaması Skype, artık HoloLens ve Cortana desteğine erişmiş bulunmakta…

Skype, HoloLens ve Cortana Desteğine Kavuştu

Microsoft tarafından satın alındıktan sonra hızlı bir gelişen ve bünyesine yeni özellikler katarak yoluna devam eden Skype, şimdilerde Cortana ve HoloLens desteğine kavuşması ile gündemde… Yazılım devi tarafından hayata geçirilen sesli asistan servisi Cortana, bildiğiniz üzere Windows kaynaklı cihazların artık çoğunda kullanılabilir durumda. Nitekim Cortana desteğini genişletmek isteyen Microsoft, sesli asistan servisini şimdi ise Skype uygulamasına entegre etti.

Haberin Devamı
HoloLens Development Kit Geliyor

Geçtiğimiz yıl duyurulan HoloLens, sanal gerçeklik gözlüklerinden çok daha öte bir teknoloji olarak biliniyor. Aynı anda birden fazla işi yapmayı mümkün kılan HoloLens, gelecek nesil teknolojilerden biri olarak adlandırılmakta. Nitekim Microsoft ise hazırladığı güncelleme sonrasında Skype uygulamasına HoloLens desteğini ekledi. Ancak bunu kullanabilmek için 3000 dolar değerindeki geliştirici setine sahip olmak gerekiyor.

Normal kullanıcılar için Cortana desteğini aktif hale getiren Microsoft, uygulamanın Android, iOS ve Windows sürümleri için sesli asistan desteğini kullanıma sokmuş bulunmakta. Özellikle iş dünyasında epey büyük bir kullanım oranına sahip olması beklenen Cortana‘nın birden fazla işte yarar sağlaması bekleniyor.

Mark Zuckerberg, Akıllı Asistan Konusunda Oldukça İddialı!