Teknoloji Elektronik Sim Nedir? Esım İle Fiziksel Sim Arasındaki Farklar Nelerdir?

Elektronik Sim Nedir? Esım İle Fiziksel Sim Arasındaki Farklar Nelerdir?

12.03.2021 - 13:23 | Son Güncellenme:

Telefonlarda arama yapabilmek için sim kartlarının kullanılması gerekiyor. Elektronik sim kartları pek çok kişinin duyduğu bir kart türüdür. Elektronik sim kartların ne gibi faydaları olduğu da merak edilen konulardan biridir. Elektronik sim nedir? eSIM ile fiziksel sim arasındaki farklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Elektronik Sim Nedir Esım İle Fiziksel Sim Arasındaki Farklar Nelerdir

Elektronik sim, yerleşik bir sim kart olarak tasarlanmıştır. Telefonları bir mobil ağa bağlayarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

Elektronik Sim Nedir?

Elektronik sim pek çok kişinin merak ettiği bir kart türüdür. eSIM diğer kartlara göre daha küçüktür. Bu kartlar ana karta sabitlenerek kullanılıyor ve telefona direkt olarak takılmasına gerek yoktur. Bu kartlar telefondan hiç bir şekilde kaldırılmıyor.

eSIM bilgileri tekrar düzenlenebiliyor ve bu yüzden tarife değişiklikleri kolayca yapılabiliyor. Fakat bu durumu değiştirmek veya kurmak daha kolay bir durum oluyor. Bu kartlar için telefonculardan satın alma zorunluğu bulunmuyor. Kart alabilmek için sadece bir telefon görüşmesi yapılması yeterlidir. eSIM kartları son teknolojiye göre kullanılır ve GSM ağları üzerinde çalışan bir sistemdir. 

eSIM İle Fiziksel Sim Arasındaki Farklar Nelerdir?

Haberin Devamı

Pek çok kişi eSIM ile fiziksel sim kart arasındaki farkları merak ediyor. Bu kartlar arasındaki en büyük fark, eSIM kartları ilave olarak takılan kartlar değildir. Bu kartlar telefonların ana kartlarına yerleştirilerek kullanılır. Fakat fiziksel kartlar telefonculardan satın alınarak telefonlara ilave olarak takılan kart türleridir. eSIM kullanabilmek için uyumlu olan telefonların kullanılması gerekiyor. Fakat fiziksel kartlar her telefonda kullanılabiliyor.

eSIM genellikle yeni model telefonlarda kullanılabilen bir kart türüdür. eSIM kullanmak isteyen kişilerin mutlaka uyumlu olan bir telefon alması gerekiyor. Her telefona uyumlu olmaması nedeniyle, fiziksel sim karttan oldukça farklı bir sistemdir. Fiziksel sim kart kullanımı daha kolay ve kolay ulaşılabilen bir kart türüdür.