Teknoloji Ip Adresi Ne Demek? Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Sorgulanır?

Ip Adresi Ne Demek? Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Sorgulanır?

17.11.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Teknolojiyle ilgilenen bireyler birçok konuda araştırma yapabiliyor. Herkes tarafından duyulan ip adresinin ne işe yaradığı merak ediliyor. Özellikle bilgisayarlarla ilgilenen her birey, ip adresleri hakkında doğru bilgilere sahip olmak istiyor. İp adresinin nasıl bulunacağı da merak ediliyor. Ip adresi ne demek? Ip adresi nasıl bulunur, nasıl sorgulanır? Ip adresi konularında sizlere tüm detayları derledik.

Ip Adresi Ne Demek Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Sorgulanır

 Ip adresleri herkesin daha önce duyduğu adres türleridir. Ağlara bağlı olan her cihazın birbirleriyle veri paylaşabilmesi için kullanılan adres türleridir. Ip adresleri, cihazların bağlantı sağlaması sonucu veri paylaşımı yapmak için kullanılıyor.

Haberin Devamı

 Ip Adresi Ne Demek?

 İnternet ağı herkesin bildiği ağ türleridir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte cihazlar arasında veri paylaşımı yapmak oldukça kolaydır. Cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için ip adresleri tercih ediliyor. İp adresleri, cihazların aynı ağa bağlanarak veri paylaşımı yapmasına olanak sağlıyor.

Ip Adresi Nasıl Bulunur, Nasıl Sorgulanır?

Herhangi bir cihazdan ıp adresi bulmak mümkündür. Bilgisayarlarda windows ve R tuşuna basılır. Açılan ekrana cmd yazılır ve enter tuşuna basılır. Çıkan ekrana ipconfig yazılarak ip adreslerini görüntülemek mümkündür.