Teknoloji Teknoloji ile olimpik randevu!

Teknoloji ile olimpik randevu!

24.02.2010 - 11:12 | Son Güncellenme:

Olimpiyat Oyunları meraklıları, OR@S’ta WOW (Wireless Olympic Works- Kablosuz Olimpik Mekanizma) anlarını keşfedecekler.

Teknoloji ile olimpik randevu

Son 12 yıldır Olimpiyat Oyunları’nın sponsoru olan Samsung Electronics, Vancouver 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’nın da Resmi Kablosuz İletişim Araçları Sponsoru olarak spora desteğini sürdürüyor. Samsung, Vancouver 2010 Kış Olimpiyat Oyunları için Samsung’da Olimpik Randevu (Olympic Rendezvous @ Samsung ) tesisini hizmete açtı.

Haberin Devamı

Vancouver David Lam Parkı’nın içindeki LiveCity-Yaletown’da yeralan , 7.500 metrekarelik bir alana kurulu iki katlı bir tesis... Tesiste Samsung’un en son kablosuz iletişim teknolojisi sergilenirken, Olimpiyat Oyunları meraklılarının WOW (Wireless Olympic Works- Kablosuz Olimpik Mekanizma) anlarını keşfetmeleri için de fırsatlar sunuluyor.

Teknoloji ile olimpik randevu

resmi açılışı, Samsung Electronics CEO’su ve Başkanı Geesung Choi’ya, IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Pazarlama Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Heiberg, VANOC (Vancouver Olimpiyat komitesi) CEO’su John Furlong, British Columbia Başbakanı Gordon Campbell, Four Host First Nations CEO’su Tewanee Joseph ile Samsung Ekibi üyesi Wayne Gretzky’nin katıldığı bir törenle gerçekleşti.

Haberin Devamı

IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Pazarlama Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Heiberg, açılışta yaptığı konuşmada, “Hem eğlendirici hem de bilgilendirici özelliği bulunanan Olympic Rendezvous @ Samsung’un açılışından dolayı Samsung’u kutluyoruz. Samsung dünya çapında Resmi Olimpiyat Ortağı olarak Vancouver 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’nın güçlü bir destekçisi oldu. da Samsung’un Olimpiyat Oyunları’na verdiği önemin ve süregelen desteğinin bir yansıması olarak ortaya çıktı.” dedi.

Samsung Electronics Co. Ltd CEO’su ve Başkanı Geesung Choi de yaptığı konuşmada, Samsung’un Vancouver 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki etkinliklerinin merkez üssü olacak. Bu tesiste interaktif sergiler ve her gün farklı canlı eğlenceler yer alacak; ayrıca bu merkez hem atletler, hem de izleyiciler için bir çeşit dinlenme mekanı olacak. Atletler ve Olimpiyat meraklılarını heyecanlı WOW anlarını keşfetmeye davet ediyoruz. Cep telefonlarımız ve Samsung’un WOW teknolojisi ile dünyanın dört bir yanındaki insanları Olimpiyatlar’a bağlayacağız. ” dedi.

üst katında yer alan Atlet Merkezi “Atletler ve Aileleri için Resmi Buluşma Yeri” olarak da biliniyor. Samsung, atletlerin ve aile üyelerinin biraraya gelip, kutlamaların keyfini çıkarabilecekleri, atletlerin Vancouver 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’nın Resmi Cep Telefonu olan Samsung OMNIA II dokunmatik ekranlı akıllı cep telefonunu kullanarak, memleketlerindeki aile üyeleri ve arkadaşlarını ücretsiz arayabileceği bir dinlenme salonu yarattı.

Haberin Devamı

İlk kez Sydney 2000 Olimpiyat Oyunları’nda hizmete açılan popüler bir buluşma mekanı haline geldi ve bugüne kadar üç milyondan fazla kişiyi ağırladı. 2010 Kış Olimpiyat Oyunları için Samsung inşa ederken, çevre dostu yaklaşımını sürdürdü. Geçici bir bina olan yeniden kullanılırlık amacına uygun bir şekilde inşa edildi. Ayrıca inşasında kullanılan tüm materyaller ve malzemeler RoHS kılavuzuna uyumlu olma özelliğini taşıyor.

Halka açık ve girişi ücretsiz olan David Lam Park’ındaki LiveCity-Yaletown içindeki 12-28 Şubat tarihleri arasında sabah saat 11.00’den akşam saat 11:00’e kadar açık olacak.

İzleyici Merkezi’yle ilgili Öne Çıkan Etkinlikler:

ziyaret edenler bir dizi yenilikçi interaktif ürün ve hizmetlerden yararlanabilecek.
• Samsung’un en son kablosuz iletişim teknolojisini ve Samsung’un kendi geliştirdiği, bir cep telefonu uygulaması olan ve Olimpiyat camiasının ve Olimpiyat meraklılarının en son haberleri, programları, sonuçları ve sıralamaları öğrenmelerine olanak sağlayan Wireless Olympic Works (WOW) teknolojisini tecrübe edebilecekler.
• Samsung’un OMNIA II model cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve diğer görselleri kablosuz olarak geniş Paylaşım Duvarı’na (yaklaşık sekiz metrekare boyutundaki) aktarabilecekler. Ziyaretçiler hafızalarında yer eden WOW anlarını yakalayabilecek ve bu görüntüleri sürekli olarak yeni görsellerle güncellenen foto-mozaik çerçevesine yapıştırabilecek.
• CORBY cep telefonunun grafik özellikleri ve “Look of Games” ile kendi snowboard’larını tasarlayabilecekler.

Haberin Devamı

Hergün Canlı Eğlence

• Cep-fon Orkestrası ile Samsung DubArtist – Popüler şarkılar “Call Me” ve “We are the Champions” parçaları eşliğinde seslendirme sanatçısı Chris Casillian’ın özel performansı ve cep telefonu orkestrasının özel gösterisi izlenebilir.
• İletişim Sirki -Cirque des Communications – Her gün Kanada’nın ünlü İletişim Sirki gurubunun performansı izlenebilir. Grup, Vancouver’ın tanınmış eserlerinden olan “Doğanın Şehir Yaşamı ile Entegrasyonu”nu muhteşem bir ışık gösterisiyle canlandırıyor.
• Müzik Gösterileri – 2006 senesinde televizyondaki yetenek yarışmalarından birinde finale kalmış olan Kanadalı şarkı sözü yazarı ve şarkıcı Jenny Galt’ın konserleri izlenebilir.
• Techno-Digital Plaza’da Parti – Her gün akşam saat 20:00-23:00 arasında DJ Jon O’Neal ile ambiyans müziği ve özel ışıklandırma gösterileri yer alacak.

Haberin Devamı

Samsung’un Olimpiyat Oyunları’ndaki Rolü Hakkında

Samsung, 20 yılı aşkın bir süredir Olimpiyat oyunları da dahil pek çok farklı spor dalını kesintisiz olarak destekliyor. 1988 Seul Olimpiyat Oyunları’na yerel sponsor olarak destek olmaya başlayan Samsung, 1998 Nagano Kış Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez ‘ Resmi Kablosuz İletişim Araçları Sponsoru’ olarak projeyi global bir boyuta taşıdı. Son 10 yıldır aralıksız olarak Sidney, Salt Lake, Atina ve Torino Olimpiyat oyunlarının kablosuz iletişim araçları sponsoru olmaya devam eden Samsung bu destek kapsamında kendi geliştirdiği kablosuz iletişim programını (WOW-Wireless Olympic Works) ve cep telefonlarını sunuyor. Bu yenilikçi cep telefonu teknolojileri Olimpiyat Camiası’na gerçek zamanlı bilgi ve iletişim hizmetleri sunuyor. Samsung’un Olimpiyat Oyunları’na desteği Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na kadar sürecek. Ayrıntılı bilgiye sitesinden ulaşılabilir.