Populer Bilim Teknolojik bikini!

Teknolojik bikini!

30.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlk kez bir kadın 1946 yılında bikini giymişti. 2006'da ise kullanıcıyı ultraviyole ışınlar konusunda uyaran modeli bile çıktı... İşte bikinin özellikleri...

Teknolojik bikini
60'ıncı yaşını kutlayan bikini de çağın teknolojisine ayak uyduruyor. Bikinilere yerleştirilen bir çip, güneşte kalacağı süre konusunda kullananı uyarıyor.
Fransız modacı Louis Reard tarafından, ilk olarak 5 temmuz 1946'da tanıtılan bikini de yeni binyılın teknolojik gelişimlerine ayak uyduruyor.
Kanser araştırmalarına göre cilt kanserinden kurtulmanın en iyi yolu, uzun süre güneş altında kalmamak ve ultraviyole ışın kaynaklarından uzak durmak.
Bu uyarıyı dikkate alan mayo imalatçısı Solestrom, SmartSwim'i üretti. SmartSwim'de bulunan bir çip, kullanıcıyı ultraviyole ışınlar konusunda uyarıyor.

Tanesi 140 dolar

Haberin Devamı
140 dolardan satışa sunulan bikiniler, güneşte kalma süresini ve ultraviyole ışın yoğunluğunu sıfırdan 20'ye kadar dilimlere ayırıyor ve bir çip vasıtasıyla ya da boncukların rengiyle uyarı yapıyor.
Ultraviyole ışınlara olan duyarlılık cilt tipine bağlı. SmartSwim ise genelden yola çıkıyor ve skalasında 3-5 arası normal UV'yi, 8-10 arası yüksek UV'yi, 11'den üstü ise yanık derecesini işaret ediyor.

Yoğun talep

Solestrom şimdiye dek en çok talebi, cilt kanseri vakalarının en fazla görüldüğü bölgeler olan Güney Afrika ve Avustralya'dan almış.
Güneşle cilt kanseri arasındaki ilişki konusunda yapılan uyarılara rağmen, bikini satışları tüm dünyada giderek artıyor. Sadece ABD'de her yıl ortalama 1 milyon yeni cilt kanseri vakası görülüyor.
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, nisan 2006'da sona eren sezonda bikini satışları yüzde 18.8 oranında yükselerek toplamda 811 milyon dolarlık bir pazara ulaştı.

İsim babası nükleer deneme

Asma yaprağından beri dünyanın en devrimci giysisi olarak tanımlanan bikini, 1946'da, dünyanın en küçük mayosunu yaratmaya çalışan Louis Reard tarafından tanıtıldı.
Fransız modacı Louis Reard icadına, tanıtımdan beş gün önce Büyük Okyanus'taki Bikini Adası'nda ABD'nin gerçekleştirdiği nükleer denemeye atfen bikini adını vermişti.