Teknoloji Tesla, ilerleyen dönemde elektrikli otomobil alanındaki liderliğini kaybedebilir

Tesla, ilerleyen dönemde elektrikli otomobil alanındaki liderliğini kaybedebilir

14.07.2018 - 11:47 | Son Güncellenme:

Tesla, yeni aracı Model 3 sedan için üretim ve kalite sorunları ile uğraşmaya devam ederken açıklanan bir araştırma durumun daha da kötüye gideceğini ortaya koydu. Tesla'nın, 2021 yılına geldiğimizde elektrikli otomobil sektöründe yedinciliğe kadar gerileyeceği belirtildi.

Tesla, ilerleyen dönemde elektrikli otomobil alanındaki liderliğini kaybedebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Londra merkezli PA Consulting Group tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Tesla'nın elektrikli otomobil sektöründeki liderlik pozisyonu, 2021 yılına kadar eski bir otomobil üreticisi tarafından üstlenilecek.

Çalışmaya göre 2021 senesinde Tesla'nın Daimler (Mercedes-Benz ve Smart üreticileri), BMW, Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı, Volkswagen, Volvo ve Toyota'nın ardından yedinci sırada kalacağı tahmin ediliyor. Tahminlerin merkezinde üretim, finans, teknoloji, ekosistem ve ortaklar (şarj teknolojisi ve üçüncü taraf hizmetleri dahil), kültür (kurumsal liderlik dahil) ve teşvikler dahil olmak üzere birçok faktör bulunuyor.

PA Consulting yaptığı açıklamada, Model 3'ün üretim sorunları ve kar beklentileri nedeniyle Tesla'nın belirsiz bir geleceğe dönük olduğunu söyledi. Bu devam eden montaj sorunları ve kötü mali tablo, değerlendirmelerde markanın alt sıralara düşmesine neden oldu. PA Consulting'in araştırmasının doğru olup olmadığına bakılmaksızın, bu yılın başlarında Tesla'nın geleneksel lüks otomobil üreticilerinin büyük ölçüde artan baskılarıyla karşılaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

BMW, iX3 SUV ve elektrikli Mini gibi yeni araçlarla sektördeki ağırlığını arttırmaya başlayacak. Yakın dönemde ise Jaguar i-Pace ve Audi E-Tron yeni elektrikli araçlar olarak showroomlardaki yerlerini alacak.

PA Consulting Group, 2019'da Tesla'nın 1 numaradaki yerini koruyacağını, ardından Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının, BMW, Hyundai-Kia ve Daimler'in takip edeceğini belirtti. Tesla'dan sonra, sıradaki Amerikan markası General Motors (Chevrolet Bolt EV'nin yapımcıları), PA'nın 2019'da dokuzuncu sırada olacağını ve 2021 yılına kadar onuncu kalacağını tahmin ediyor.

Bir Tesla sözcüsü bu haber hakkında yorum yapma talebini ise reddetti.