Teknoloji Uçan Arabalar Geliyor

Uçan Arabalar Geliyor

27.06.2014 - 14:17 | Son Güncellenme:

İnsanoğlunun hayallerini süsleyen uçan araba konsepti tam anlamıyla gerçekleşmese de kısmen hayata geçiyor.

Uçan Arabalar Geliyor

Henüz proje kapsamında olan bu çalışma öncelikle İsrail Uzay ve Havacılık Dairesi bahçesinde kurulacak manyetik bir ray siteminde hayata geçecek.

Haberin Devamı

Sistem nasıl işliyor?

Proje tam anlamıyla hayata geçtiğinde yolcular kendilerine en yakın istasyona giderek akıllı telefonları ile uçan araçlardan biri çağıracak ve trafiksiz, kullanma stresi olmadan bir yolculuk gerçekleştirecek.

SkyTran adındaki bir şirket tarafından kurulacak olan bu sistem deneme aşamasını başarı ile geçtiği takdirde kilometrelerce uzunluğundaki uçan araç raylarının kurulumuna başlanılacak. Özellikle İsrail’in trafik yoğunluğunun olduğu bölgeleri hedef alan projede yer alacak olan araçlar 2 kişilik olacak.

Test aşamasında şimdilik 70 Km hızla ulaşım sağlayan uçan arabalar, test aşamasını başarı ile geçtikten sonra 240 Km’lik hedeflenen hızına kavuşacak.

Öncelikle İsrail’de hayata geçecek olan uçan araba projesi hem çevre dostu bir sistem olması hem de trafik derdine son getirecek bir yöntem oluşu ile tüm dünyanın merakla beklediği bir proje olmuşken bir sonraki adımında Hindistan ve ABD’de yolcularını uçurmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Yakın gelecekte muhtemelen bir çok ülkede yer alacak