Teknoloji Haberleri Uluslararası Eğitim Teknolojileri Fuarı

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Fuarı

10.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli eğitim teknolojileri fuarı olarak nitelendirilen "Bettshow 2008 Uluslararası Eğitim Teknolojileri Fuarı" Londra’da açıldı.

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Fuarı
Özel Yüce Okulları Kurucusu Yücel Kalınyazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara 700 şirketin katıldığını belirterek, fuarın eğitim teknolojileri alanında en büyük fuar unvanını taşıdığını söyledi.

"Geleceğin okulları" teması ile planlanan etkinliğin, eğitimde teknolojinin etkin kullanımı konusunda tüm dünyaya ışık tutacağını ifade eden Kalınyazgan, fuarda Türkiye’yi, Yüce Bilgi Sistemleri şirketine ait "OkulNET" yazılımının temsil ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı
Hacettepe Teknopark’ta Yüce Okulları’nın yazılım grubu bulunduğunu belirten Kalınyazgan, bu yazılım grubunun başında Hacettepe Üniversitesinden öğretim üyelerinin bulunduğunu ifade etti. Kalınyazgan, "OkulNET" yazılım programının 59 özel okul ve bazı devlet okulları tarafından kullanıldığını anlattı.

Türkçe’nin dışında fuara, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Portekizce ve İsveççe ürünlerle de girildiğini belirten Kalınyazgan, "Okul Net" yazılımının sadece Avrupa’dan değil dünyadan büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kızılyazgan, fuarın, 12 Ocak Cumartesi günü kapanacağını bildirdi.

Okulnet yazılımı ne içeriyor

OkulNET yazılımı, okul yönetiminin çalışmalarına ve velilerin, çocukları hakkında bilgi almalarına yardımcı oluyor. Notların karnelere aktarılması, öğrenci, öğretmen, sınıf ve okulun performans değerlendirmeleri, bu sistem üzerinden yapılıyor.

OkulNET yazılımı ayrıca öğrencinin yemeğinden ulaşımına kadar pek çok bilgiyi içeriyor. Okul yönetimince verilen şifreyle veli sisteme girip, çocuğunun ne yemesi gerektiğini, sınırını, harcaması gereken para miktarını belirleyebiliyor; okul servislerinin güzergahını, hangi duraklarda öğrenci aldığını görebiliyor.