Teknoloji VLC Beta, Xbox One’a Geliyor

VLC Beta, Xbox One’a Geliyor

01.07.2016 - 14:17 | Son Güncellenme:

Xbox One platformunu çok daha kullanışlı hale getirmek için çalışan Microsoft, şimdilerde VLC Beta programı için hareket geçti…

VLC Beta, Xbox One’a Geliyor

Bilgisayar cephesinde en çok kullanılan medya oynatıcısı olarak tanıdığımız VLC, bu konuda işinin uzmanı bir yazılım olarak bilinmekte. Her türlü ses ve video parçasını çalıştıran ve bunun yanı sıra stabil çalışan özelliklere sahip olan yazılım, şimdilerde bildiğiniz üzere Windows 10 işletim sistemi için beta programına dahil edilmiş bulunmakta. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru uzun bir geliştirilme sürecinin ardından yayımlanan Windows 10, her türlü yazılımı en iyi şekilde çalıştırabilmek adına çalışmaların halen daha devam ettiği bir platform olarak bilinmekte. Nitekim sistem adına hayata geçen VLC beta programı, açıklanan bilgilere göre yakın bir zamanda Xbox One oyun konsolu üzerinde de karşımıza çıkmış olacak.

Haberin Devamı
Özellikler Sınırlı Sayıda Kullanıcıya Sunuluyor

Yapılan açıklamalarda VLC’nin sahip olduğu birçok özellik, beta programına dahil olan sınırlı sayıdaki kullanıcıya sunulmakta. Burada kullanıcılardan beklenen yegane şey ise gördükleri hataları bildirmeleri. Bir nevi geri bildirim toplayan geliştirici ekip, buna göre yazılımı en iyi seviyeye getirmek için çabalıyor. Nitekim aynı durumun Xbox One ön izleme kullanıcıları tarafından da yapılacağını söyleyebiliriz.

Cortana’yı Destekleyecek

Daha önce paylaşılan bilgilerde VLC’nin sesli asistan Cortana’yı destekleyeceği ve bu sayede sesli komutlar ile rahat bir şekilde kullanılabileceği bildirilmişti. Nitekim Xbox One için de hayata geçecek olan VLC Beta, bu konuda Continuum desteği gibi içeriklere de sahip olacak.