Teknoloji Volvo’nun Hedefi 1 Milyon Araç

Volvo’nun Hedefi 1 Milyon Araç

22.04.2016 - 14:34 | Son Güncellenme:

Dünyanın sayılı otomotiv devleri arasında yer alan Volvo yeni teknolojilere ayak uydurma konusunda oldukça hırslı ve iddialı davranıyor.

Volvo’nun Hedefi 1 Milyon Araç

2010 yılında 1.8 milyar dolar gibi yüksek bir meblağ ile Ford tarafından Çinli Geely’e satın Volvo’nun gelecek planları oldukça büyük. Perşembe günü şirketin yaptığı açıklama ile Volvo’nun yeni dönem hedeflerini öğrenmiş olduk. Şirketin gelecek hedeflerinin büyük bir çoğunu elektrikli araba satışı oluşturuyor. Şirket sattığı her model için bir ya da iki farklı hybrid sürüm geliştirmek ve satışlarını elektrikli araç tarafına taşımak istediğini ifade etti. Aynı açıklamada şirketin ilk elektrikli aracının 2019 yılında piyasada olacağına değinildi.

Haberin Devamı

Volvo’nun son beş yılında elektrikli ya da hybrid araç üretmekle ilgili planları var. Bu planların çıkış noktası zaten şirketin satın alınma sürecine denk geliyor. V60, S60, V90, XC90 ve S90 modelleri elektrikli olarak dizayn edilecek olan şirketin piyasadaki hedefleri 2025 yılını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Automotive News‘in yayınladığı bir habere göre şirketin satışları rekor seviyeye geldi. Bu seviyede 503.127 araç satan şirket 2010 yılındaki satın alam hedefini neredeyse ikiye katlamış oldu. Geely, Volvo’yu satın alırken yıllık 300.000 üretim hedefi olduğunu açıklamıştı ve 5 yılın sonunda kendi hedeflerini geçmeyi başarmış oldular. XC90 T8 modeli ikiz motor girişine sahip yani hybrid SUV olarak üretiliyor. Yüksek enerji verimliliği ve güvenlik sunan SUV oldukça beğeni topluyor. Şirket arabaları için elektrik güç aktarımı ile ilgili yenilikler sunacak ve kendini geliştirecek. Bu nedenle şirket 1 milyon araç hedefi için 2025’i gösteriyor.