Teknoloji WikiLeaks Göz Korkuttu

WikiLeaks Göz Korkuttu

07.12.2010 - 14:22 | Son Güncellenme:

Wikileaks'ın kapatılmaya karşı aldığı yöntem tüm dünyanın gündemine oturdu. Julian Assange, site bir daha kapanırsa dünyada kıyamet kopacak dedi.

WikiLeaks Göz Korkuttu

Daha fazlası için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son günlerde adını epeyce duyuran WikiLeaks'e erişim geçici olarak kapanmıştı. Bunun üzerine WikiLeaks, çökertmeye ve erişim durdurmaya karşı önlemler almıştı. Fakat sitenin kurucusu Julian Assange, bununla da kalmayarak erişimi durdurmak isteyenlere göz dağı verdi. (WikiLeaks Belgelerinde Türkiye Adı Geçiyor)

Assange, İnternet'te şifrelenmiş olarak 1.4 GB boyutundaki dosyaları yayınladı. Dosyaları yayınlamasının ardından yaptığı açıklamada ise sitenin bir daha kapatılması gibi bir durumda dosyanın şifresini yayınlayacağını ve bu dosyanın içindeki belgelerin dünya çapında kıyameti koparacağını söyledi.

Birçok skandal yazışma ve belgenin bulunduğu dosya, şimdiye kadar birçok kişi tarafından indirilmiş durumda. İçerisinde ABD hükümetinin de korktuğu birçok belge bulunan dosya AES256 tekniği ile 256 bit ile şifrelenmiş. Kriptoloji uzmanlarına göre dosya çok güçlü bir askeri bilgisayar ile bile açılamaz.