Teknoloji Xiaomi Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı

Xiaomi Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı

27.06.2018 - 11:34 | Son Güncellenme:

Xiaomi'nin 31 Mayıs'ta tanıttığı akıllı bilekliği Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı. Şirketin Mi 8 adlı akıllı telefonu da 18 günde 1 milyon adet satmıştı.

Xiaomi Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xiaomi, 31 Mayıs'ta yaptığı etkinlikte akıllı telefonu Mi 8 ve akıllı bilekliği Mi Band 3'ü tanıtmıştı. Teknoloji devi, Mi Band 3'ün ilginç bir satış performansını ortaya koyduğunu belirtti. Xiaomi CEO'su Lei Jun, Mi 8'in 18 günde 1 milyon adet sattığını duyurmasının ardından şimdi de Mi Band 3'ün 17 günde 1 milyon adet sattığını açıkladı.

Mi Band 3 için bu satış rakamı, selefinin başarısı göz önüne alındığında beklenmedik bir durum değil. Bunun dışında Mi Band 3, bir dizi yenilikçi özellik ve yenilenmiş bir tasarıma sahip. Mi Band 3, 2016'da piyasaya sürülen Band 2'nin geliştirilmiş versiyonu.

Xiaomi Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı

Xiaomi Mi Band 3, yuvarlatılmış kenarlar, ekranın hemen altında düğme alanı ve 0.78 inç OLED ekranla geliyor

Haberin Devamı

Band, kalp atış hızı sensörü, adım sayma, uyku izleme ve daha fazlasını içeren fitness ve aktivite takibi ile birlikte sunuluyor. Ayrıca, 50m'ye kadar suya karşı dayanıklılık sunuyor. Mi Band 2'de olduğu gibi ekranın geliştirilmiş pedometre algoritmaları sayesinde kullanıcıların adım sayılarını daha doğru görmelerini sağlıyor.

Öte yandan Mi Band 3'te, dahili kalp atış hızı monitöründen gelen veriler de yer alıyor. Böylece; yerinizden kalkıp aktif bir şeyler yapmanız gerektiğini hatırlatan uyarı mesajları gönderiyor.

Uyku izleme fonksiyonu da ürüne dahil edilen özellikler arasında yer alıyor. Uyku izleme özelliğini akıllı telefonunuzdaki Mi Fit uygulaması ile entegre ederek kullanabilirsiniz.

Mi Band 3 ekranında; dokunmatik ekrandan kapatılabilen mesajlar, bildirimler, arayan kimliği, 3 günlük hava durumu tahminleri ve alarm saatleri gibi smartwatch benzeri özellikleri görüntüleyebileceğiniz bir yer bulunuyor. Aynı zamanda hangi telefonların bu özelliği destekleyeceği belli olmasa da Mi Band 3 üzerinden Android telefonlarının kilidini açma yeteneğine de sunulacak.

Xiaomi Mi Band 3, 17 günde 1 milyon adet sattı

Şeffaf kordonlu modeli de çıktı

Xiaomi Mi Band 3'ün Explorer Edition adında şeffaf kordonlu bir versiyonu daha çıktı. Şirket, bilekliğin seri üretimini gerçekleştirmeyecek ve Xiaomi kullanıcıları arasında gerçekleşecek olan bir çekilişle hediye edilecek. Çekilişin detayları ve ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

Haberin Devamı

Xiaomi Mi Band 3'ün fiyatı internet üzerinde 180 TL ile 250 TL arasında değişiyor.